Salih Dursun'dan Kırmızı Kart Açıklaması

Trabzonsporlu futbolcu Salih: 'Kesinlikle planlayarak yaptığım bir hareket değildi. Anlık bir reaksiyondu' 'Başkanımız da 'bu düzen değişecek' dedi. Evet bu düzen değişmeli, futbol adil yönetilmeli' 'Ben burada kalmak istiyorum ama sezon sonu ne olur bilemiyorum'

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor'un Galatasaray ile oynadığı karşılaşmada hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesiyle gündeme oturan Salih Dursun, bu davranışını planlayarak yapmadığını bildirdi.

Salih Dursun, eşi Deniz ve oğlu Yusuf Eymen ile Trabzonspor dergisinin mart ayı sayısındaki röportajında, yaptığı hareketin anlık bir reaksiyondan ibaret olduğunu kaydetti.

Bu eylemin böylesi bir gündem oluşturacağını hiç düşünmediğini belirten Salih, 'Başkanımız da 'Bu düzen değişecek' dedi. Evet bu düzen değişmeli, futbol adil yönetilmeli. Bazı eleştiriler de aldım. Futbolcunun hakeme böyle yapmaması lazım şeklinde. Haklı olabilirler. Bir şey söylemiyorum. Sonuçta biz futbolumuzla gündeme gelmeliyiz ama bir emek veriyorsunuz, sonra hatalı ya da kasıtlı kararlarla o emeğiniz yok sayılıyor' değerlendirmesinde bulundu.

- 'İhtiyacımız olan tek şey aile olmak'

Takım olarak içinde bulundukları durumu birlik, beraberlik içinde aşabileceklerini savunan Salih, şöyle devam etti:

'Bizim de ihtiyacımız olan tek şey aile olabilmek. Tüm arkadaşlarımın bunun için büyük çabası var. Biz bu ortamı tam anlamıyla oturtabilirsek o zaman bu sıkıntılardan rahatlıkla çıkarız. Rahat rahat dışarıda gezebiliriz. Ligde ufak bir kıvılcım bize iyi gelecektir. Önemli olan saha içinde büyük savaşmaktır. En kötü ihtimali düşünüyorum ve ligi 6. sırada bitirmemiz gerektiğine inanıyorum.'

Galatasaray'dan bordo-mavili takıma kiralık olarak gelen Salih, ileriye dönük düşüncelerine ilişkin ise 'Ben burada kalmak istiyorum ama sezon sonu ne olur bilemiyorum. Sonuçta Trabzonspor büyük bir kulüp ve seneye şampiyonluğa oynayacak. Dediğim gibi gönlüm kalmaktan yana ama futbol bu, ne olur ne olmaz diye de bir açık kapı bırakıyorum' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA