Olay Adam Konuştu

Tranzonspor’un başarılı futbolcusu Salih Dursun, Galatasaray maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kartın anlık bir hareket olduğunu söyleyerek, "Bu düzen değişmeli, futbol adil yönetilmeli. Ben kimseye saygısızlık yapmak istemedim" dedi.

Tranzonspor’un başarılı futbolcusu Salih Dursun, kulübün resmi dergisinin Mart sayısına Galatasaray maçında yaşananlar, bordo-mavililerin son durumu ve gelecek planları hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray ile oynanan lig maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kartla gündeme damgasını vuran Salih Dursun, şunları söyledi:

"Kesinlikle planlayarak yaptığım bir hareket değildi. Anlık bir reaksiyondu. Bu hareketimin böylesi bir gündem yapacağını hiç düşünmedim. Sonrasında domino etkisi yaptı. Başkanımız da ’Bu düzen değişecek’ dedi.

Evet bu düzen değişmeli, futbol adil yönetilmeli. Bazı eleştiriler de aldım. ’Futbolcunun hakeme böyle yapmaması lazım’ şeklinde. Haklı olabilirler. Bir şey söylemiyorum. Sonuçta biz futbolumuzla gündeme gelmeliyiz. Ama bir emek veriyorsunuz, sonra hatalı ya da kasıtlı kararlarla o emeğiniz yok sayılıyor. Ben kimseye saygısızlık yapmak istemedim. Sadece herkesin işini doğru, adil ve hakkaniyetli şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Diğer türlü iş farklı yönlere kayıyor. Biz futbolcuların işi saha içidir. Saha dışıyla çok ilgili değiliz. Başkanımız ve yönetimimiz zaten gereken mücadeleyi veriyor. Salih Dursun olarak ben ve arkadaşlarım Trabzonspor’u daha iyi yerlere getirmek için uğraşıyoruz. Buna herkes emin olsun."

"UFAK BİR KIVILCIM BİZE İYİ GELECEKTİR"

Bordo-mavili takımın durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Dursun, "Sahada hocamızın verdiği görevleri layıkıyla yerine getirerek ve birbirimizle yardımlaşarak aşabiliriz. Ne kadar iyi bir takım olursan ol önce bir bütün olmak gerekir. Birlikteliği sağlayamazsan bir maç kazanırsın ama ondan sonrası gelmez. Bizim de ihtiyacımız olan tek şey aile olabilmek. Tüm arkadaşlarımın bunun için büyük bir çabası var. Biz bu ortamı tam anlamıyla oturtabilirsek o zaman bu sıkıntılardan rahatlıkla çıkarız. Rahat rahat dışarıda gezebiliriz. Çok basit olan şeyleri bazen biz gözümüzde büyütüyoruz. Oysa o kadar kolay ki birlik ve beraberlik sağlayıp buna inanmak. Şu an sıralamada geride olsak bile çok fazla bir puan farkımız yok. Ufak bir kıvılcım bize iyi gelecektir. Önemli olan saha içinde büyük savaşmaktır" dedi.



"ROBERTO CARLOS’UN OYUNCULUĞUNU VE KARİYERİNİ BEĞENİYORUM"

35 yaşına kadar oynayabileceğini düşündüğünü söyleyen Dursun, "Ama antrenör olmak istersem çok geciktirmem ve daha erken bırakabilirim" diye konuştu.

Başarılı futbolcu idol olarak kimse gibi olmak istemediğini ama takdir ettiği futbolcular olduğunu belirterek, "Roberto Carlos’un hem futbolculuğunu hem de kariyerini çok beğenirim. Yine Milan takımının hepsi diyebilirim" şeklinde konuştu.

Spor Toto Süper Lig’i en kötü 6. sırada bitirmeleri gerektiğini vurgulayan Salih Dursun, "Sezon sonu başımızı yastığımıza koyduğumuzda o kadar sıkıntı yaşadık ama buna rağmen 6. bitirdik diyebilelim ki bir dahaki sezona mutlu ve keyifli başlayalım" açıklamasını yaptı.

"TRABZON’DA KALMAK İSTİYORUM"

Bu sezon bitecek kiralık sözleşmesinin sonunda Trabzon’da kalmak istediğini söyleyen Salih Dursun, "Ben burada kalmak istiyorum ama sezon sonu ne olur bilemiyorum. Sonuçta Trabzonspor büyük bir kulüp ve seneye şampiyonluğa oynayacak. Dediğim gibi gönlüm kalmaktan yana ama futbol bu, ne olur ne olmaz diye de bir açık kapı bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA