Güney Afrika'dan FIFA'nın Yolsuzluk İddiasına Cevap

Güney Afrika Cumhuriyeti Spor Bakanı Mbalula, FIFA'nın yolsuzluk suçlamalarını hakaret olarak gördüklerini söyledi.

CAPE TOWN – Güney Afrika Cumhuriyeti Spor Bakanı Fikile Mbalula, 2010 Dünya Kupası'nın ev sahipliği sürecinde FIFA'ya rüşvet verdikleri iddiasını yalanladı.

Cape Town kentinde gazetecilere konu hakkında açıklamalarda bulunan Mbalula, FIFA'nın eski üyelerinin 2010 Dünya Kupası'nın ev sahipliği sürecinde Güney Afrika'dan rüşvet aldığına ilişkin FIFA tarafından yazılan raporun gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, 'Parayı, Karayipler'deki Afrika diasporasına futbolu desteklemek için FIFA'ya verdik, saklayacak bir şeyimiz yok' dedi.

FIFA'nın rüşvet konusunda Güney Afrika hükümetini doğrudan hedef göstermediğini kaydeden Mbalula, böyle bir iddianın gerçekleşmesi halinde bunun mahkemede kanıtlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Mbalula, söz konusu suçlamaların Güney Afrika'nın imajını zedelediğini ve hakaret olarak gördüklerini vurgulayarak, FIFA'nın konu hakkındaki soruşturmasını bir an önce sonuçlandırması gerektiğini savundu.

'Güney Afrika, suç ve kurban zihniyetinin oyununa gelmeyecektir' diyen Mbalula, 'Hükümet olarak bizden ne isteniyorsa, gelecek haftalarda ABD'li yetkililerle görüşmeye hazırız' ifadesini kullandı.

FIFA'nın, rüşvet aldığı belgelenen eski FIFA yöneticilerine ödenen miktarın kendilerine iade edilmesi amacıyla hazırladığı 22 sayfalık raporunda, Güney Afrika'nın 2010'da düzenlediği Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde FIFA yetkililerinin, oy satın alma karşılığında 10 milyon dolar rüşvet aldığı da savunulmuştu.

Kaynak: AA