Aydınlı Atletlerden Türkiye Başarısı

Aydın’ı Türkiye Çoklu Branşlar Salon Atletizm Şampiyonası’nda temsil eden atler iki Türkiye derecesi elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Çoklu Branşlar Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul Ataköy Aslı Çakır Atletizm Salonunda 61 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Sporcular şampiyonada heptatlon adı verilen 7 farklı branşta yarıştı. Şampiyonada bir sporcu 60m, 60m engelli, 1000m, uzun atlama, gülle atma, sırıkla yüksek atlama ve yüksek atlama kategorilerinde yarışarak elde ettiği puanların toplamı sonucunda değerlendirildi.

Aydın’ı temsilen şampiyonada katılan Soner Yalçınkaya yıldızlar kategorisinde yedi farklı branşta yarışarak 4089 puan elde etti ve Türkiye Şampiyonu oldu. Aydın’ın bir diğer sporcu olan Barış Denizleli ise 3847 puan alarak üçüncülüğü kıl payı kaçırdı ve dördüncü oldu.

Sporcuların antrenörü Burak Uygun, yaptığı açıklamada; “Şampiyonada sporcularımın başarısından dolayı gururluyum. İlimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi inanıyorum. Kıl payı üçüncülüğü kaçırdık. İnşallah önümüzdeki şampiyonalarda bunun telafisini yapacağız. Başarımızdaki büyük katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA