Watford Kupada Yarı Finalde

İngiltere Federasyon Kupası çeyrek finalinde Arsenal'i 21 yenen Watford yarı finale çıktı Manchester UnitedWest Ham United karşılaşması 11 sona erdiği için format gereği ikinci maç oynanacak.

İngiltere Federasyon Kupası çeyrek finalinde Arsenal'ı 2-1 yenen Watford yarı finale yükseldi.

Emirates Stadı'nda yapılan günün ilk maçında Arsenal ile Watford karşı karşıya geldi. Konuk takım, müsabakanın 50. dakikasında Odion Ighalo, 63. dakikada ise Adlene Guedioura'nın attığı gollerle 2-0 öne geçerken, Arsenal, 88. dakikada Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in asistinde Danny Welbeck'in golüyle farkı 1'e indirirdi.

Kalan bölümde ev sahibi takımın atakları sonuçsuz kaldı ve Watford müsabakayı 2-1 kazanarak, yarı finale çıktı.

Son iki sezonun kupa şampiyonu Arsenal, organizasyona çeyrek finalde veda etti.

Watford'da eski Galatasaraylı futbolcu Nordin Amrabat, 82. dakikada ilk golü atan Ighalo'nun yerine oyuna girdi.

- Manchester United ile West Ham United yenişemedi

Kupada günün ikinci maçında ise Manchester United ile Slaven Bilic'in takımı West Ham United Old Trafford'da karşı karşıya geldi.

Konuk ekip, müsabakanın 68. dakikasında Dimitri Payet'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Maçı bırakmayan Manchester temsilcisi, Anthony Martial'ın 83. dakikada kaydettiği golle beraberliği yakaladı ve mücadele 1-1 sona erdi.

West Ham United'da devre arasında kiralanan Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike, ilk 11'de başladığı maçta 64. dakikada yerini Diafra Sakho'ya bıraktı.

Organizasyonun formatı gereği yarı finale çıkacak sonuncu takımı, Upton Park'ta oynanacak tekrar maçı belirleyecek.

İngiltere Federasyon Kupası'nda daha önce Crystal Palace, Reading'i, Everton ise Chelsea'yi 2-0 mağlup ederek yarı finale yükselmişti.

Kaynak: AA