Profesörün Futbol Aşkı

KTÜ Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynacı, 51 yaşında olmasına karşın futbol oynamayı sürdürürken Trabzonspor'da sağlık kurulu başkanlığı, 1461 Trabzon ve amatör Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor'un yanı sıra basketbolda da Trabzonspor Medical Park'ta yöneticilik görevlerini yürütüyor Hastanedeki odası kazandığı kupalarla dolu olan Aynacı, Hami Mandıralı'dan Onur Recep Kıvrak, Tolga Zengin'e kadar sakatlık yaşayan birçok profesyonel ve amatör sporcuların ameliyatı ve tedavisiyle ilgilenerek sağlığına kavuşturuyor Aynacı: 'Ameliyathanelerden futbol sahaları arasında bir yaşantım var. Çok planlı programlı çalışıyorum. Haftalık program yaparak bu işin içinden çıkmaya çalışıyorum' 'Gerçekten bir işi sevmek, sevgiyle bağlanmak bunu yaptırabilir. Onun haricinde para pul hiçbir şey yaptıramaz'

SELÇUK KILIÇ - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Aynacı, 51 yaşında olmasına karşın futbol oynamayı sürdürürken birçok kulüpte yöneticilik yapıyor ve sağlık alanında hizmet veriyor.

Aynacı, Trabzonspor Kulübü'nde sağlık kurulu başkanlığı, PTT 1. Lig'de mücadele eden 1461 Trabzon'da başkan yardımcılığı, amatör lig takımlarından Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor'da asbaşkanlık, Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor Medical Park'ta A takım ve sağlık kurulu sorumluluğu görevlerini yürütüyor.

İlkokul son sınıfta futbol oynamaya başlayan Aynacı, KTÜ bünyesinde, arkadaş grubuyla oluşturduğu birkaç ayrı takımla da şu anda veteranlar kategorisinde turnuvalara katılarak birçok başarı yaşadı. Aynacı'nın futbol hayatında elde ettiği plaketler, kupalar, madalyalar hastanedeki odasını adeta dolduruyor.

Hami Mandıralı, Onur Recep Kıvrak, Tolga Zengin gibi birçok oyuncun ameliyatını, tedavisini yapan Aynacı, bölgedeki profesyonel, amatör lig oyuncularına da sağlık alanında hizmetler veriyor.

Aynacı, Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor'un Bahçecikspor ile oynadığı play-off maçında yedek kulübesinde yer aldı. Maç öncesi Vakfıkebir Büyükliman Belediyesporlu oyuncuların Tıp Bayramı'nı kutlaması karşısında mutluluk yaşayan Aynacı, AA muhabirine adeta ameliyathaneyle futbol sahaları arasında bir yaşantısının olduğunu söyledi.

İşinin doktorluk olduğunu, uzmanlık alanını da futbol ve spor sevgisi nedeniyle ortopedi üzerine seçtiğini vurgulayan Aynacı, 'Ömrümün çoğunluğunun ameliyatta geçiyor. İnsanlar 'nasıl bu kadar yoğunluk içinde bu işi yürütüyorsun' diye merak ediyor. Gerçekten çok zor. Çok planlı programlı çalışıyorum, haftalık program yaparak işin içinden çıkmaya çalışıyorum' dedi.

'Gerçekten bir işi sevmek, sevgiyle bağlanmak bunu yaptırabilir' diyen Aynacı, 'Onun haricinde para pul hiçbir şey yaptıramaz. Sporu çok seviyorum, spor yapan insanlara son derece saygı duyuyorum. Çok heyecan hissettiğimden dolayı ciddi anlamda mesaimi harcıyorum. Ömrüm, sağlım sürdüğü müddetçe hem futbol oynayacağım hem izleyici olacağım hem de kendi mesleğimi bilgi deneyimimi aktarmaya devam edeceğim' ifadelerini kullandı.

- 'Ödül sayısını bilmiyorum'

Aynacı, sporun her dalını sevdiğini ancak futbolun daha ön planda olduğunu belirtti.

En son Vetaranlar Ligi'nde 35 yaş üstü takımda şampiyonluk yaşadığını ifade eden Aynacı, şunları söyledi:

'Takımımız burada şampiyon olmuştu. Türkiye Şampiyonası'nda penaltı atışlarıyla kaybettik. Serbest olarak bazı derneklerin turnuvasına katılıyoruz. Akademik, personel, serbest turnuvalara katıldığım futbol takımlarım var. Çoğunda başarılı oluyoruz. Yaklaşık 30 yıldır böyle bir ekiple zaman zaman değişmeler olsa da devam ediyoruz. Odamda bir sürü kupa ve madalyam var, bunların sayısını bilmiyorum. Bu ödüllerin 4-5 kat fazlasını kazandık. İlgili birimler, dekanlarda ve bazı arkadaşlarda bulunuyorlar. Futbol turnuvasında bir karşılaşma bittiği zaman diğer karşılaşmaların antrenmanlarını yapıyoruz. Gerçekten bir işi sevmek, saygı duymak ve çalışmak başarıyı getiriyor.'

- 'Sakatlıklar nedeniyle bazı maçları izleyemiyorum'

Aynacı, futbol maçı izlemekten de büyük keyif duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Gidip zevkle bir maçı izlemek istiyorum ama sakatlık oluyor. Trabzonspor maçında bile rahat değilim. Bir oyuncu kolundan, bir oyuncu bacağından sakatlanıyor. Bu sefer maçı bırakmak zorunda kalıyorum. Onur'u ameliyat ettik, Kayserispor maçında Güray sakatlandı. Stadı terk edip, ilgilenmek durumunda kalıyorum. Bazen halı sahada turnuvalarda bile sakatlık oluyor, bu sefer maçı bırakıyorum. Sakatlıklar nedeniyle maçları izleyemiyorum.'

Kaynak: AA