Özel Sporculardan Tarihi Başarı

INAS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda, kadınlar pentatlonda Avrupa şampiyonu olan Mihriban Kaya, özel sporcular tarihinde bunu başaran ilk Türk atlet oldu.

Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Mihriban Kaya, Türk spor tarihine geçti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'ndan (TOSSFED) yapılan açıklamaya göre, İtalya'nın Ancona kentinde başlayan şampiyonada, kadınlar pentatlonda Avrupa şampiyonu olan Mihriban Kaya, özel sporcular tarihinde Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk atlet oldu.

Türk Milli Takımı'nda ayrıca Onur Kopuzlu, erkekler pentatlon ve üç adım atlamada bronz madalya kazanırken, kadınlar 3 bin metrede Nevriye Güngör de Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

Türkiye böylece, ilk günü 1 altın, 3 bronz madalyayla tamamladı.

Şampiyona, yarın yapılacak yarışmalarla sona erecek.

TOSSFED Başkanı Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 3 yıldır olimpik branşlara yaptıkları yatırımların karşılığını aldıklarını belirterek, 'Mihriban kızımız bizi çok mutlu etti. Başarılarının devamını diliyoruz. Madalya kazanan sporcularımıza bize yaşattıkları gurur ve mutluluk için teşekkür ediyoruz' dedi.

Kaynak: AA