Hollandalı Efsane Kaleci Yeniden Sahalara Döndü

Edwin van der Sar, amatör kümedeki eski takımı için bir maçlığına kaleye geçti Van der Sar’ın penaltı kurtardığı maç 11 sona erdi.

Hollanda’nın efsane kalecilerinden Edwin van der Sar, futbolu bırakmasına rağmen altyapısında yetiştiği, amatör kümede mücadele eden Noordwijk için yıllar sonra bir maçlığına sahaya çıktı.

Futbol hayatına 5 yıl önce son veren Van der Sar, sakatlıktan dolayı kaleci sıkıntısı yaşayan Noordwijk’in teklifini geri çevirmeyerek Jodan Boys maçında forma giydi.

Seyircilerin ve medya mensuplarının büyük ilgi gösterdiği Van der Sar, 90 dakika forma giydiği maçta yaptığı kurtarışlarla eski günlerini aratmadı. 45 yaşındaki Van der Sar, güzel oyununu maçın ilk yarısında rakip takımın kazandığı penaltıyı kurtararak süsledi.

Karşılaşma her iki takımın ikinci yarıda bulduğu karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Van der Sar, 1985-1990 yıllarında formasını giydiği Noordwijk’te gösterdiği performansın ardından Ajax’a transfer olmuştu.

Dokuz yıl Ajax’ın kalesini koruduktan sonra Juventus, Fulham ve Manchester United takımlarının formasını giyen Van der Sar, 2011 yılında futbol hayatına son vermişti.

Kariyeri boyunca Hollanda A Milli Takımı’yla da 130 maça çıkan 45 yaşındaki tecrübeli file bekçisi, futbolu bıraktıktan sonra Ajax’ın pazarlama direktörlüğünü yapmaya başlamıştı.

Kaynak: AA