Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası

Şampiyonanın birinci etabı final maçlarıyla sona erdi Turnuva sonunda büyükler kategorisinde Mehmet Can Çapak, kadınlarda Gülşen Degener, gençlerde ise Arda Güngör birinci oldu.

Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın birinci etabı, final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde büyükler, gençler ve kadınlar olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilen turnuvaya ülke genelinden bin 172 sporcu katıldı.

Şampiyonanın birinci etabını, geçen yılın şampiyonu Semih Saygıner'i 40-25 mağlup eden Mehmet Can Çapak kazandı. Tolgahan Kiraz ile Hakan İncekara ise üçüncülüğü paylaştı.

Kadınlar kategorisinde Gülşen Degener birinci olurken, Ayşegül Fendi ikinci, Güzin Müjde Karakaşlı ve Arzu Gök üçüncü oldu.

Gençlerde ise Arda Güngör birinci, Ahmet Talha İşcan ikinci, Batuhan Uludağ ile Doğukan Çorbacı ise üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkan Ersan Ercan, şampiyona sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Turnuvada başarılı olan sporcuları tebrik eden Ercan, 'İnsanlar 11 gün boyunca bilardoya doydu. Çok güzel maçlar seyrettik. Mehmet Can Çapak final maçında çok güzel bir geri dönüş yaptı' dedi.

Büyükler kategorisinde birinci olan Mehmet Can Çapak da final maçında Semih Saygıner ile yaptığı mücadelenin zor geçtiğini anlattı.

Karşılaşmada 20-9 gerideyken oyunu lehine çevirmeyi başardığını kaydeden Çapak, 'İlk etabı kazandığım için mutluyum. Geçen sene de ilk etabı kazanmıştım. Burada 80 puanım silinecekti. Tekrar o puanı yenilemiş oldum. Genel klasmanda Türkiye şampiyonluğu için konuşmak için çok erken. Daha üç etabımız var. Sonuç, etaplar tamamlandığında belli olacak ama 80 puanın avantajı çok fazla. İnşallah bir sonraki turnuvalarda da aynı başarıyı gösteririm' diye konuştu.

Kaynak: AA