Balıkesirspor Reha Kemal Erginer İle Anlaştı

PTT 1. Lig’de Fikret Yılmaz’ın görevinden ayrılmasından sonra teknik direktör arayışına giren Balıkesirspor, Reha Kemal Erginer ile resmi sözleşme imzaladı.

Balıkesirspor, Teknik Direktör Reha Kemal Erginer ile anlaştı. Kulüp tesislerinde yapılan imza töreninde konuşan Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Harun Atabay, kulübün hedefleri doğrultusunda en doğru hoca ile anlaştıklarını söyledi.

Atabay, “Geçen hafta Fikret Hoca ile yollarımızı ayırdık. Hoca arayışına girdik ve bu süreçte birçok hoca ile görüştük. Hedeflerimiz açısından en uygun bulduğumuz hoca Reha hoca. Daha önce bizim durumumuzdaki bir kulüpte çalışmış olması ve orada başarılı olması bizim için en büyük etken. Hocalarla görüşmeyi yaparken bir kriterimiz yoktu. Bunu daha önce de söyledik” açıklamasında bulundu.

Balıkesirspor’un PTT 1. Lig’in ve Türkiye’nin önemli takımlarından olduğunu ifade eden Reha Kemal Erginer, kendisinin hedefleri olan bir teknik direktör olduğunu ve Balıkesirspor ile sözleşme imzaladığı için mutlu olduğunu söyledi.



Erginer, “Balıkesirspor iyi bir kadroya sahip ancak inişli çıkışlı bir grafiği var. Bu takımın kadro kalitesi oldukça iyi. En kısa zamanda buradan kendi yerimize doğru çıkmak istiyoruz. En kötü Play-off oynamak istiyoruz. Hedeflerimiz uzun vadeli ve kulüple örtüşen hedefler. İki taraf için de hayırlı olsun” dedi.

PTT 1. Lig’de 4-5 takım ile görüşmesine rağmen anlaşma sağlanamadığını açıklayan Erginer, kriterleri olduğunu belirtti.

Erginer, “Eski oyuncularımın burada olması benim için bir avantaj ama kriter değil. Daha önce ligimizde bulunan 4-5 takım ile görüşme yaptım. Kabul etmediğim oldu, anlaşamadığım oldu. Benim de kendi kriterlerim var. Geçmişte yapmış olduklarım bunun göstergesidir. Çalışmış olmak için çalışan biri değilim. Onun için doğru takımı bulmak için beklediğim oluyor. Hedefe beraber yürüyeceğim takımlar benim için önemli” diye konuştu.

Balıkesirspor’un başarılı olabilmesi için şehrin her kesiminin ve dinamiklerinin harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Erginer, 10 haftalık bir lig oynayacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bundan önceki 2 hocama da katılıyorum. İyi bir kadroya sahibiz. Kaliteli oyuncularımız var. Takım olmak, birlikte hareket edebilmek çok önemli. Başarı için birkaç saç ayağına ihtiyaç var. Birlikte hareket etmeliyiz. Başarılı olacaksak şehrin bütün dinamiklerini ve kesimlerine ihtiyaç var. Benim elimde sihirli değnek yok ama yapacaklarım var. Ligi ve oyuncuları çok iyi tanıyorum. 10 haftalık bir lig oynayacağız. Başarılı olmalıyız. Bunun için hem zihinsel hem de fiziksel performanslarında bir değişiklik yapmam lazım."

Ligin 25. haftasında pazar günü Denizlispor’u konuk edeceklerini hatırlatan Erginer, Denizlispor’un can derdinde olduğunu, kendilerinin de 3 puan için oynayacaklarını dile getirdi. Erginer, “İç sahada 1.45 gol ortalaması ile oynuyoruz. Biz fikstürü maç maça böldük. Pazar günkü maç beni daha çok ilgilendiriyor. Fikstürün kalanı avantaj mı dezavantaj mı bu şimdilik beni ilgilendirmiyor. Zor bir lig, garip sonuçlar çıkıyor. Denizlispor maçı zor geçecek. Onlar da can derdinde. Hedefsiz takım sayısı ligde yok gibi. Bu da maçların zorluk derecesini artıyor. Biz maçların tümüne hazırız. İnşallah pazar günü 3 puanı alıp yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Reha Kemal Erginer’in yardımcılıklarını İlker Yanar, Kazım Akgün, Tolga Büyüklale, Engin Çatır ve Tolga Yalçın yapacak.

Kaynak: İHA