Fenerbahçe Portekiz'e Avantajlı Gidiyor

Fenerbahçe, Portekiz ekibi Braga karşısında rakip kaleyi aşmakta zorlanırken sarı-lacivertli taraftarlar 81 dakika gole hasret kaldı. Orta sahada aldığı topla rakip kaleye kadar ilerleyen Mehmet Topal’ın 82. dakikadaki golü ise Kadıköy’ü sevince boğdu.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Ülker Arena’da konuk ettiği Braga’yı sarı-lacivertliler Portekiz’e eli boş gönderdi. İlk yarı istenileni veremeyen Pereira’nın öğrencileri, 45 ile 65. dakikalar arası rakibine yoğun baskı kurarken, aranan gol ise maçın bitimine 8 dakika kala Mehmet Topal’ın ayağından geldi.

ERKEN DEĞİŞİKLİK

Portekiz ekibinde karşılaşmanın 9. dakikasında sakatlanan Fereira sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından 6 dakika daha sahada kaldı ve 15. dakikada yerini Boly’e bıraktı. Karşılaşmanın ilk net atağı ise değişikliğin hemen ardından hızlı çıkan Ahmed Hassan sağ kanattan ceza sahasına kadar inerek vurduğu yerden sert şutta Volkan topu iki hamlede kontrol etti.

İLK 20 DAKİKAYA FAULLER DAMGA VURDU

Fenerbahçe, mücadelenin ilk 20 dakikası boyunca kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanırken, Portekiz temsilcisi orta sahada sarı-lacivertlilere önde baskı yaparak durdurmaya çalıştı. Özellikle maçın hakemi Clement Turpin, mücadele içerisindeki sertliklere izin verirken, ilk 20 dakikada sarı-lacivertliler 3, Braga ise 5 faul yaptı.

PEREIRA’YA UYARI

Hakem Clement Turpin’in Fenerbahçe aleyhine vermiş olduğu 22. dakikadaki korner kararına Teknik Direktör Vitor Pereira sert tepki gösterdi. Ardından yine bu dakikalarda Kjaer’in rakibine yaptığı hareketin ardından sarı-lacivertlilerin aleyhine verilen faule Pereira’nın tepkisi sonrası hakem Turpin, Portekizli teknik adamı sert bir şekilde uyardı.

FENERBAHÇE GOLE YAKLAŞTI

Sarı-lacivertli takımda 38. dakikada sol kanattan topla çizgiye kadar inen Volkan Şen, rakibini geçtikten sonra ceza sahasına kaleye paralel etkili bir pas gönderdi. Altıpasta Pinto ile adam adama oynayan Van Persie’nin kayarak vuruşunda kaleci Matheus meşin yuvarlağa son anda uzandı.

SESSİZ İLK YARI

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım adına da gol sesi çıkmazken, sarı-lacivertliler bu devrede yüzde 58’e 42’lik topla oynama oranıyla mücadele etti. İlk 45 dakika boyunca rakip yarı sahada yerleşmekte zorlanan Pereira’nın öğrencileri, özellikle kendi sol kanadından Portekiz temsilcisine boş alanlar bıraktı. İlk devrede rakip kaleye 3 şut gönderen Fenerbahçe bunların birinde isabet sağlarken, Braga ise Volkan Demirel’in koruduğu kaleye 5 şut gönderdi 3’ünde isabet sağladı.

FENERBAHÇE İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI

Sarı-lacivertli takım ikinci yarının başlama düdüğünden itibaren 45 ile 60. dakikalar arasında sol kanattan Volkan Şen ve Caner’in etkili ortalarıyla rakip kaleyi abluka altına aldı. Özellikle 59. dakikada net bir fırsat yakalayan sarı-lacivertlilerde Van Persie’nin topuk pasıyla ceza sahası sağından boş koridor bulan Alper’in sağ çaprazdan vurduğu sert şutta kaleci meşin yuvarlağı son anda kontrol etti. 62. dakikada da hızlı çıkan Fenerbahçe’de Ozan Tufan’ın orta sahanın solundan gönderdiği uzun topa ceza sahasında iyi yükselen Van Persie’nin kafasıyla yaptığı aşırtma vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

NANİ VE MEIRELLES OYUNDA

Rakibini baskı altına almak isteyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 65. dakikada Nani’yi oyuna aldı. Sarı-lacivertli takımda bugün istenileni veremeyen Volkan Şen ise oyundan alınan isimdi. Fenerbahçe’de bir diğer değişiklik ise Meirelles oldu. Portekizli futbolcu 72. dakikada Ozan Tufan’ın yerine oyuna girdi. Braga’da ise Eduardo’nun yerine yine aynı dakikalarda Stoiljkovic oyuna dahil olan isimdi.

VOLKAN’DAN KRİTİK HAMLE

Rakip sahada baskı kurmak isterken orta alanda top kaptıran Fenerbahçe’de Volkan Demirel kritik bir hamleye imza attı. 77. dakikada sağ kanattan aldığı topla ceza sahası yayına kadar giren Josue’nin sert şutunda Volkan meşin yuvarlağı direğin dibinden kornere çeldi.

PEREIRA’DAN TAKTİK DEĞİŞİKLİK

Braga kalesinde gol arayan sarı-lacivertlilerde Teknik Direktör Vitor Pereira, karşılaşmanın bitimine 10 dakika kala taktik bir değişiklik yaptı. Alper Potuk’u oyundan alan Portekizli teknik adam, Fernandao’yu oyuna dahil ederek, 4-4-2 sistemine döndü.

PERDE AÇILDI

82. dakikada rakipten topu kapan Mehmet Topal ceza yayına kadar hızla ilerledi. Kaleyi karşısına alan Mehmet Topal kaleye baktıktan sonra sol ayak içiyle yaptığı yerden düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelere yazdı. 1-0

KARŞILAŞMANIN İSTATİSTİKLERİ

Sarı-lacivertli takım Portekiz ekibini 90 dakikanın sonunda 1-0’lık skorla mağlup ederek, rövanş öncesi büyük bir avantaj sağladı. Pereira’nın öğrencileri müsabaka boyunca yüzde 54’e 46 topla oynama oranıyla mücadele ederken, rakip kaleye çekilen 11 şuttan 7’sinde isabet sağladı. Braga ise toplam 7 şutta 4 isabet sağladı.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe, 1-0’lık skor avantajıyla 17 Mart Perşembe günü Braga ile rövanş maçına çıkacak.

Kaynak: İHA