Batalla'dan F.Bahçe yorumu!

Bursaspor’un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, şampiyon oldukları sezonda Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda aldıkları galibiyeti unutamadığını söyledi.

Fenerbahçe’ye karşı onların sahasında oynayacağınız zaman kazanmak için değil, öncelikle kaybetmemek için çıkarsınız. O maçta başardığımızı, yapabileceğimizi hissettik" dedi. Batalla ayrıca, futbolu Bursaspor'da bırakmak istediğini söyledi.

Yeşil-beyazlı kulübün devre arasında Çin’in Beijing Guoan takımından kadrosuna kattığı eski yıldızı Pablo Martin Batalla, Bursaspor Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Bursaspor’da çok güzel hatıralarının olduğunu ifade eden Batalla, “Ama bu hatıraların çoğu eski stadımızdaydı ve onlar orada kaldı. Dolayısıyla kendi iç sahamızda yeni stadyuma çıkmak, o sahanın da benim alışık olduğum saha olmaması birazcık bana değişik hissettirdi kendimi. Bursaspor formasını giymek zaten yeterince özel ama iç sahada olduğu zaman çok daha özel bir hale geliyor” ifadelerini kullandı.

“İNANILMAZ BİR STADYUMUMUZ VAR”

Bursaspor’un yeni stadyumu Timsah Arena’yı da değerlendiren Arjantinli oyuncu, “İnanılmaz bir stadyumumuz var. Çok güzel, çok modern, yeterlilikleri çok üst düzey bir stadyum. Belli ki taraftarlarımız da kendisini artık bu stadın bir parçası hissetmeye başladı ve de orayı beğeniyorlar. Bunu orayı doldurarak belli ettiklerini düşünüyorum. Şimdi bizim elimizde olan şey, bize düşen en önemli görev, eski stadyumumuzda oluşturduğumuz güzel hatıraları yeni stadyumumuzda tekrar etmek. Belki daha güzellerine ulaşmak. O stadyumun güzelliğini ve yeterliliklerini taçlandırmak” diye konuştu.

“ÜST DÜZEY BİR TAKIMIZ”

Kalite anlamında üst düzey bir takım olduklarını ifade eden Batalla, “Benimle alakalı soracak olursanız, başlamış ve ortasına gelinmiş bir sezon var. Zaten ben 15 maç oynayabileceğim. O yüzden takıma belli bir süre adapte olayım diyebileceğimiz bir süre yok önümüzde. En hızlı şekilde adapte olmamız gerekiyor. Zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum. Takım arkadaşlarımız sezon başından beri birbirlerini tanıyorlar. Birçoğu sadece sezon başından beri birlikteler. Saha dışındaki uyumumuz gerçekten çok güzel. Her şey iyi gidiyor” şeklinde konuştu.

“KARARIMIN DA HALA ARKASINDAYIM”

‘Bursaspor’dan ayrılma kararı aldıktan sonra pişman oldun mu?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan yıldız isim, “Aslına bakarsınız hayır. Çünkü ben o dönemdeki teknik direktör yapısıyla çalışamayacağımın farkındaydım. Bu yüzden bu kararı aldım zaten. Dolayısıyla hiçbir zaman geri dönüp de bu kararımı yeniden değerlendirmedim. Ama şu da var tabi; gittiğim yerde bana çok iyi davranılmasaydı, mutsuz olsaydım, ‘ya keşke yapmasaydım bunu’ derdim. Açıkçası şunu da söylemem gerekiyor, bugün Bursa’dayım. Çünkü benim için Bursa, Bursa’dır. Burası benim evim olduğu için döndüm. Ama Çin’de de gerçekten çok mutluydum. Oradaki insanların bana davranışı, kulübün yapısı, hepsi çok olumlu şeylerdi. Belki de çok güzel ve keyifli bir deneyim yaşamasaydım pişmanlık duyabilirdim. O ortamda kalamayacağıma inandığım için gittim. O dönem ki kararımın da hala arkasındayım” dedi.

"ÇİN'DE MAÇA MALZEMENİ KENDİN GETİRİYORSUN"

Çin'de yaşadığı zorlukların sorulması üzerine Arjantinli yıldız, şu ifadeleri kullandı:
“Her şeyden önce araba kullanamadım. Çünkü yabancıların hiçbir şekilde ehliyetine geçerlilik vermiyorlar. Çünkü zaten Çince okuyamıyorsunuz. Hiçbir şeyi göremiyorsunuz. Dolayısıyla antrenmanlarda bisikletle gitmek zorunda kaldım. Görmeniz gerekiyordu o sahneleri. Bunun dışında bir maça giderken kramponunu götürmezsen, sahaya kramponsuz çıkarsın. Çünkü getiren, götüren kimse yok. O şekilde alışmışlar, herkes kendi kramponunu kendi getiriyor maça. Malzemelerini, çantasını yanına alıp öyle gidiyor. Böyle garip garip işleri vardı. Değişik geldi bana. Mesela Avustralya’ya maç yapmaya gittik. Tekmeliklerimi almamışım yanıma. Çıktım bir yerden tekmelik satın aldım. Gidip tekmelik satın alacak kimse de yok kulüpte, ben çıkıp aldım mesela.”

“FUTBOLU BURSASPOR’DA BIRAKMAK İSTİYORUM”

"Futbolu Bursaspor’da mı bırakmayı düşünüyorsun?" sorusuna ise Batalla, “Tabi ki. Ben burayla kontratımı yaparken kendi kafamdaki düşüncem, ‘Evet sen şu anda son kontratını imzalıyorsun’ şeklindeydi. Kontratım 2,5 yıllık. En üst düzeyde oynamak istiyorum bu süreyi. Bakalım imkanlarım ne kadarına en verecek. 2,5 yıl mı oynayabileceğim, 1,5 yıl mı, 2 yıl mı? Buna bakacağız. İhtiyaç duyulmayan bir yerde de ağırlık yapmak hiçbir şekilde istemem. Zaman gösterecek. Futbolu Bursaspor’da bırakmak istiyorum. Çünkü futbolu evinizde bırakmak her zaman daha güzeldir” dedi.

"BEŞİKTAŞ’A ATTIĞIM GOLÜ UNUTAMIYORUM"

Bursaspor’da şampiyonluğu ilan ettikleri Beşiktaş karşılaşmasında attığı golü unutamadığını ifade eden yıldız isim, “Biliyorum ki hazırlanışı ya da son vuruş açısından özel bir gol değildi ama golü güzelleştiren şey en sonunda uzandığımız şampiyonluk ve o günün geri kalanında yaşadıklarımızdı. Harika bir gündü ve o gol de o günün bir parçasıydı. Dolayısıyla hikayesiyle birlikte düşündüğümüzde en güzel hatırladığım gol şampiyonluk maçında Beşiktaş’a attığım goldü” diye konuştu.

"FENERBAHÇE’YE KARŞI KAYBETMEMEK İÇİN SAHAYA ÇIKARSINIZ"

‘Hafızanda kalan en iyi maç?’ sorusuna ise Batalla, “İstanbul’da 2-0 geriden gelip 3-2 kazandığımız Fenerbahçe maçını söylemeliyim. İnanılmazdı. Hepimiz biliyoruz ki Fenerbahçe’ye karşı onların sahasında oynayacağınız zaman kazanmak için değil, öncelikle kaybetmemek için çıkarsınız. ‘Dur bakalım önce bir kaybetmeyelim, ondan sonra ne yapacağız’ dersiniz. Kaybetmemek için sahaya çıktığınız maçta ilk 30 dakikada 2-0 geriye düştüğünüzde, '30 dakikada 2 attılar, bakalım nereye gidecek bu iş’ diye insan bir düşünmeden edemiyor ama o sezon bizi başarıya ulaştıran şeylerden biri o maçta da ortaya çıktı. İnanın bana, belki de şampiyonluğun geldiğini damarlarımızda en çok hissettiğimiz gün o gün soyunma odasına giriş tünelindeydi. Başardığımızı hissettik, yapabileceğimizi hissettik" dedi.