Salih Dursun İsminin Caddeye Verilmesi Meclis Kararıyla Onaylandı

Trabzon’un Yomra ilçe Belediye Meclisi Mart ayı Toplantısı’nda ilçedeki liman bölgesine Trabzonspor’lu futbolcu "Salih Dursun 24 Caddesi" ismi verilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

Yomra Belediye Meclisi geçtiğimiz ay oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında hakeme kırmızı kart göstererek tepkisini ortaya koyan Salih Dursun’un ismini liman bölgesine verilmesi kararını onaylarken, Başkan İbrahim Sağıroğlu, olaylı Galatasaray maçının ardından Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun’un isminin bir caddeye vereceğini açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Sağıroğlu, “Salih’in gösterdiği dik duruşu bizde sözümüzü yerine getirerek yaptığımızı düşünüyorum. Futbolcumuz Galatasaray maçında hakeme karşı haklı bir duruş sergilemişti. Olay ülkenin gündemini aşarak dünya gündemine oturmuştu. Salih, Trabzon’un ve Trabzonspor’un tarihine geçti. Biz de meclis üyesi arkadaşlarımızla üzerimize düşeni yerine getirdik. Liman bölgesine Salih Dursun Caddesi ismini verdik. Kararımızın ardından tabela çalışmasını da bugün itibari ile başlattık. Birkaç gün içerisinde tabelamız hazır olur. Önümüzdeki günlerde de caddeye tabelalarımızı dikeceğiz” dedi.

Başkan Sağıroğlu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve futbolcu Salih Dursun’un katılımlarıyla caddede açılış yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan mecliste bir istifa kararı da yaşandı. Toplantıda başkan Sağıroğlu’ndan söz isteyen MHP meclis üyesi Metin Özke, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kaynak: İHA