Dünya Futbol Tarihinin En Özel Koleksiyonu İstanbul'da

Dünya futbol tarihinin en özel koleksiyonunu İstanbullularla buluşturacak “GOAL!” sergisi açıldı.

Lionel Messi’nin kramponları, David Beckham’ın Real Madrid forması, Roberto Baggio’nun 200. golü şerefine üretilen şapka, Bobby Moore heykeli özel serisi, 1800’lü yıllardan kalma bilinen en eski futbol topu, ilk Dünya Kupası Rimet ve daha fazlası 2 Mart-5 Haziran tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen GOAL! Sergisi’nde yer alıyor. Vestel, Yapı Kredi Bankası ve Digitürk’ün desteğiyle açılan GOAL! Sergisi’nin biletleri; Biletix gişeleri, biletix.com, Zorlu gişeleri ve zorlucenterpsm.com üzerinden satın alınabiliyor.

300 binden fazla objesi ve 30 milyon Euro’luk değeriyle futbol dünyasının en kapsamlı koleksiyonu olarak kabul edilen World Football Collection’ın, Barley Arts tarafından seçilen en değerli 600 eserinden oluşan, Zorlu PSM ve Sefada Entertainment işbirliğiyle düzenlenen Goal! Sergisi Zorlu PSM Meydan Fuaye’de açıldı.

Moskova’dan sonra dünyadaki ikinci durağı olan İstanbul’da, ziyaretçileri benzersiz bir deneyimle dünya futbolunun efsanevi anlarına yolculuğa çıkartan sergide; Pele, Johan Cruyff, Arjen Robben, Maradona, Van Basten, Zidane, Messi, İbrahimoviç gibi farklı jenerasyonlardan ikon futbol yıldızlarının formasından kramponuna, kaleci eldiveninden kazandıkları ödül ve kupalara, 1930-1974 yılları arasında FIFA Dünya Kupası’nı kazanan takıma verilen Rimet Kupası’na kadar uzanan geniş bir yelpazede parçalar yer alıyor. Goal! Sergisi ziyaretçileri, Barcelona’dan Milan’a, Manchester United’dan Bayern Münih’e kulüp bazında dünya futboluna önderlik eden takımların dünü ve bugününe tanıklık ediyor.

İNTERAKTİF FUTBOL DENEYİMİYLE ZİYARETÇİLER KOZLARINI PAYLAŞACAK

Baştan sona bir tarih sunan Goal! Sergisi, interaktif yönüyle de ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Ziyaretçiler interaktif bir ortamda, her mevkide yer alan birbirinden ünlü futbolcularla kendi takımlarını oluşturarak, başka bir sergi ziyaretçisiyle ya da tabletlerle kozlarını paylaşabiliyor. Teknik direktörlüğünü üstleneceği kendi rüya takımıyla hayalindeki başarılara ulaşma şansını yakalıyor, hatta şampiyonluk keyfi yaşayabiliyor. Goal! Sergisi, pek çok dostça rekabete ev sahipliği yapıyor.

Serginin Zorlu PSM’den sonraki durakları; Budapeşte, Brüksel, Londra ve Lizbon olacak.

Bilet fiyatları:

Tam: 30 TL

Öğrenci: 15 TL

Kaynak: İHA