10. Uluslararası Büyükler Kurtuluş Güreş Turnuvası

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada Türkiye birinci oldu

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 10. Uluslararası Büyükler Kurtuluş Güreş Turnuvası'nda Türkiye birinci oldu.

Batıpark Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya 17 ülkeden 130 güreşçi katıldı. 8 sıklette gerçekleştirilen müsabakalarda Türkiye 73 puanla birinci, Gürcistan 42 puanla ikinci, Çeçenistan da 35 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Turnuvayı takip eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kahramanmaraş'ın güreşe çok büyük hizmetlerde bulunduğu belirterek, 'Kahramanmaraş'ta güreşe yapılan yatırımlar sayesinde olimpiyat şampiyonu çıkaracağına inanıyorum' dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de kentin kurtuluşunun yıl dönümünü kutlayarak, 'Kahramanlığın harman olduğu bu topraklarda elbette er meydanı olacaktır. Bu meydanı dolduracak erler de olacaktır. Bu erler sadece bu meydanı doldurmayacak, bu meydanı bütün millet adına kahramanlık nidalarıyla inletecektir' şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise güreşin ata sporu olduğunu anımsatarak, Kahramanmaraş'ın çok önemli pehlivanlar yetiştirdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları verildi.

Kaynak: AA