Şampiyon Buz Hokeyi Takımından Farklı Galibiyet

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nde mücadele eden Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, ligin 2’nci haftasında Koç Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı’nı ağırladı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı maçı ev sahibi ekip 18-1’lik skorla kazanırken, Türkiye’de bir ilke imza atıldı; maç olimpik standartlarda hazırlanan mobil buz pistinde oynandı.

Geçtiğimiz yılın Türkiye Buz Hokeyi Şampiyonu Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2015-2016 yılının 2’nci maçında Koç Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı ile karşı karşıya geldi. Zeytinburnu Meydanı’na kurulan olimpik standartlardaki mobil buz pistinde gerçekleşen maçta kıyasıya mücadele eden iki takım oyuncuları maçtan galip ayrılmak için ter döktü.

BUZ PİSTİ BİLETLERİ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEN ÜRÜNLERLE SATIN ALINACAK

Müsabakayı izlemeye gelen Zeytinburnulu vatandaşlar ise takımlarına destek verdi. Türkiye’de ilk kez profesyonel bir maç, olimpik standartlarda hazırlanan mobil buz pistinde oynandı. Günler öncesinden hazırlıkların tamamlandığı buz pisti hava şartlarına bağlı olarak Haziran ayına kadar açık kalacak. Vatandaşlar buz pistinden geri dönüşüme katkı sağlayarak ücretsiz olarak yararlanabilecek.

SOKAKLARDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da şampiyon buz hokeyi takımına destek vermek için maçı tribünden izledi. Takımın sokaktan Türkiye şampiyonluğuna uzanan özel bir hikayesi olduğunu hatırlatan Başkan Aydın, "Sokaktan gelen amaçsız gençlerimizdi. Bizi şimdi getirdikleri nokta Süper Lig. Koç Üniversitesi ile olan maçımızı Zeytinburnu Meydanı’na kurduğumuz mobil buz pistinde gerçekleştiriyoruz. Bu gençlerimizin bir kısmı amacı olmayan madde kullanan gençlerdi. Geçen yıl Türkiye şampiyonu oldular. Ülkemizi Avrupa’da çok büyük bir başarıyla temsil ettiler. Büyük bir hikaye. Yurtdışında buz hokeyinde başarılı ülkelerden, ülkemizde bu spora gönül vermiş gençlerden, artı bizim problemli gençlerden uyumlu bir takım ortaya çıktı” dedi.

"BELEDİYELERİN BUZ HOKEYİNE TESİS DESTEĞİ VERMESİNİ ARZU EDİYORUM"

Takımın başarısının kendisini mutlu ettiğini belirten Başkan Murat Aydın, “Türkiye’yi temsil eden o güçlü takım burada. Türkiye’de futboldan sonra en çok izleyiciye sahip olabilecek heyecanlı bir spor alanı. Ben belediyelerimizin de buz hokeyine tesis alanında destek vermelerini arzu ediyorum. Bunu arkadaşlarımıza da ifade ediyoruz. Amacı olmayan gençlerin milli takım yolunda ilerlemesi amacı olan gençlere dönüşmesi bana mutluluk veren bir olay. Türkiye’de ilk defa olimpik ölçülerde, halka açık Zeytinburnu Meydanı’nda kurulan bir pistimiz var. Hava durumuna bağlı olarak Haziran başına kadar tutmak istiyoruz. İlk defa mobil bir buz pistinde profesyonel bir maç yapılıyor” diye konuştu.

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nin ilk maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi takımı ile deplasmanda karşılaşan Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı, mücadeleyi 6-2 kazanmıştı.

Kaynak: İHA