Huzurevi Sakinleri ''Boccia'' Oynuyor

Edirne Huzurevi'nde kalan yaşlılar, boccia oyunu sayesinde hem spor yapıyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor Huzurevi sakinlerinden Pandar: ''Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. İki saat bir futbolcu gibi topun peşinden koşuyoruz. Artık biraz daha kendimizi geliştirip yarışmalara katılarak madalya almak istiyoruz''

EDİRNE AA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne Huzurevi'nde kalan yaşlılar boccia oyunu sayesinde hep spor yapıyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Yaşları 65 ile 85 arasında değişen huzurevi sakinleri, kurdukları 14 kişilik takımla her gün aynı saatte boccia maçı yapıyor.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan Antrenör Mustafa Elmalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzurevi yönetiminden gelen talep üzerine orada akalan yaşlılara boccia oyununu öğrettiğini anlattı.

Boccia sayesinde huzurevi sakinlerinin hem spor yaptığını hem de eğlenceli vakit geçirdiğini ifade eden Elmalı, boccia'nın sentetik toplarla oynanan motivasyon gerektiren eğlenceli bir oyun olduğunu ifade eden Elmalı ''Özellikle spor yapmak isteyen yaşlılar için mükemmel bir spor. Onlar her sporu yapamıyorlar ama boccia'yı çok severek oynuyorlar. Her gün yaklaşık 2 saat kendi istekleriyle boccia oynuyorlar. Onların bu isteği bizi de mutlu ediyor'' dedi.

Elmalı, huzurevinde bayanlar ve erkeklerden oluşan 2 takım kurduklarını anlatan yaşlıların zamanla sporu benimseyerek daha da kendilerini geliştirdiklerini söyledi.

- ''Çok güzel vakit geçiriyoruz''

Huzurevi sakinlerinden Necla Elbecer (75) ise Boccia sayesinde huzur evinde çok eğlenceli vakit geçirdiklerini söyledi.

Sporun kendisini zinde tuttuğunu anlatan Elbecer, ''Çok güzel bir oyunmuş, bizi çok fazla da yormuyor. Hem eğleniyoruz hem de çok güzel vakit geçiriyoruz. Hep de spor yapmış oluyoruz'' dedi.

Ekrem Pandar (70) ise genç kalmak için boccia takımına girdiğini, spor yaptığı günlerde kendisini daha iyi hissettiğini belirtti. Her gün ayni saatte boccia oynadıklarını anlatan Pandar, ''Bu oyunu herkes severek oynuyor. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. İki saat bir futbolcu gibi topun peşinden koşuyoruz. Artık biraz daha kendimizi geliştirip yarışmalara katılarak madalya almak istiyoruz'' dedi.

Boccia nedir?

Boccia, engelli sporcuların olimpiyatı paralimpik spor dallarından biri. İki takım şeklinde oynanan oyunda amaç atılan renkli topu, en uygun yere gönderirken rakip oyuncuların attığı topları saf dışı bırakmak.

Kaynak: AA