Akhisar Belediyespor 2-1 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta karşılaşmasında Akhisar Belediyespor, Manisa'da Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti ve 5 maç sonra galibiyet aldı. Hami Mandıralı ise 3. kez Trabzonspor'un başında çıktığı maçta da (2 kupa, 1 lig) mağlup oldu.

Akhisar Belediyespor 2-1 Trabzonspor
Gol adeta 'Geliyorum' dedi

8. dakikada Rodallega atılan uzun toptan Douglas'tan hızlıyıdı ve müthiş deparı sonunda kaleci Esteban'la karşı karşıya kaldı. Douglas ise son anda arkadan müdahalesiyle topu kornere gönderdi.

9'da sağ kanattan Onur Ayık'ın kullandığı kornerde ise gol geldi. Ceza sahasına gönderilen topa Merter vurdu, altıpas üzerinde Douglao'ya çarpan top kaleci Esteban'ı şaşırttı ve ağlara gitti.

Akhisar Belediyespor 2-1 Trabzonspor

Muhammet Demir'den ilk gol; 1-1


Trabzonspor beraberlik golünü ise çabuk buldu. 13'te ceza sahası içinde sol çaprazda boş kalan Muhammet Demir, seken topa gelişine sol ayağıyla sert vurdu ve tıopu ağlara gönderip, Bordo Mavili takımdaki ilk golünü atmış oldu.

18'de Douglao'nun büyük hatasında Sefa Yılmaz araya girdi, sağ çaprazdan şutunda kaleci Milan Lukac üzerine gelen topu kornere çeldi.

Akhisar Belediyespor 2-1 Trabzonspor

Direkten döndü

22. dakikada Sami'nin sol kanattan yaptığı ortada Salih Dursun'dan seken topla buluşan Rodallega'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü. Dönen topu Trabzonspor savunması kontrol etti.

45+1'de ise saha karıştı. Merter'in Fatih Atik'e faulünün ardından iki takım oyuncuları sert bir tartışma içine girerken, tartışma sonunda hakem Halis Özkahya, Marin ve Merter'e sarı kart gösterdi.

Akhisar Belediyespor 2-1 Trabzonspor

İlk ayrı 1-1 sona erdi


İkinci yarıda 68. dakikada Muhammet Demir, Marko Marin'in pasında sağ çaprazdan kaleci Milan Lukac'la karşı karşıya kaldı. Muhammet şutunu çekmek için fazla bekleyince Douglao kademeye girdi ve topu kornere gönderdi.

O top kaybı yapılır mı?


80'de Akhisar Belediyespor, Rodallega'nın penaltı golüyle maçta yeniden öne geçti. Trabzonspor'un defanstan top çıkarmaya çalıştığı bir anda Bosingwa, tecrübesine yakışmayacak şekilde topu kaybetti. Sağ çaprazda topu alan Rodallega, Douglas'a çalımını attı ve yerde kaldı, hakem Halis Özkahya tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Rodallega, ortaya doğru sert vurdu ve takımını yeniden öne geçirdi.

82'de Trabzonspor'da Sefa'nın yerine Muhammet Beşir oyuna girdi.

Akhisar Belediyespor 2-1 Trabzonspor

Kırmızı kart!

87'de Halis Özkahya'nın Trabzonspor aleyhine çaldığı bir faul düdüğü sonrası Douglas, Özkahya'ya söylediği sözlerden ötürü direkt kırmızı kartla 10 kişi kaldı.

90 dakika Akhisar Belediyespor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona ererken, Cihat Arslan'ın öğrencileri 33 puana yükseldi, Hami Mandıralı'nın takımı ise 24 puanda kaldı.