Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası

Şampiyona, 16 ilden 16 takım ve 62 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (BESF) tarafından düzenlenen Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası Manavgat ilçesinde başladı.

Manavgat Spor Salonu'nda 16 ilden 16 takım ve 62 sporcunun katılımıyla başlayan şampiyona yarın sona erecek.

Bedensel Engelliler Spor Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk şampiyonanın açılışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılının federasyonları için önemli bir yıl olduğunu söyledi.

Bu yıl Brezilya'nın Rio şehrinde yapılacak Paralimpik Oyunları'nın önemini anlatan Uztürk, 'Şu an 27 sporcumuzun Rio'ya katılması kesinleşti, ancak devam eden branşlarımız ve müsabakalar var. Bu sayının 40'ın üzerine çıkacağını umuyoruz. Bu bizim için çok önemli bir sayı. Rio'dan da madalya ile dönmek için büyük bir çaba içindeyiz' dedi.

Yönetim olarak 2015 yılı mart ayından göreve geldiklerini hatırlatan Uztürk, bu süreç içinde çeşitli branşlarda 52 milli takımı yurt dışına kotalı ve puanlı müsabakalara gönderdiklerini de vurguladı.

Şampiyonanın açılışına Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, federasyon yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Bay ve bayanlar tekerlekli sandalye, cüceler, ayaktan engelliler, koldan engelliler, ayak-koldan engelliler kategorilerinde gerçekleşecek şampiyona yarın yapılacak müsabakalarla tamamlanacak.

Kaynak: AA