Burhaniye'de Hafta Sonu Satranç Okulu Açıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Satranç Kulübü, bu güne kadar yüzlerce öğrenciye satrancı sevdirirken, şimdide Hafta Sonu Satranç Okulu açtı. Dragan Solak, okula katılan 24 öğrenciye ders verirken, öğrencilerle simultane maç yaptı.

Burhaniye’de, ilçeye yerleşen Dragan Solak’ın teknik direktörlüğünü üstlendiği, Dr. Birgi Tuna’nın başkanı olduğu Burhaniye Satranç Kulübü, çok sayıda genci satranç sporuna kazandırırken, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Salonları’nda açılan Hafta Sonu Satranç Okulu’da yoğun ilgi gördü. İki günlük kampa giren çoğunluğu öğrenci 24 kişi, ilk gün Büyük Usta Dragan Solak ile simultane maç yapma şansı elde etti.

Burhaniyeli öğrenciler, Dragan Solak ile maç yapmanın heyecanını yaşarken, Dragan Solak’da, ilçeden büyük şampiyonların çıkacağını anlattı. Dr. Birgi Tuna ise, Dragan Solakla birlikte ilçede satrancın çok geliştiğini anlattı. Dragan Solak ile maç yapan öğrencilerden Sinem Koruoğlu, ”Satranç oynamak çok güzel bir şey.İnsana büyük katkısı var. Ben satrancı çok seviyorum. 4 senedir oynuyorum. Bu kampında inşallah yararı olur. Burada çok büyük bir usta ile oynadım. Kaybettim ama, bayağı deneyim kazandığımı düşünüyorum” dedi.

Şevval Bitmez’de, ”Bu gün 2 günlük çok önemli kampa geldim. Büyük usta Dragan Solak ile biraz önce simultane yaptık. Kazanamadım ama, güzel bir deneyim oldu. Satrancı çok seviyorum. Çünkü hayatıma çok büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Nasıl satrançta sorunlarımızı çözüyorsak hayatta da böyle sorunları çözmeyi öğreniyoruz” dedi.

Muhittin Köken’de,” Burhaniye’de bu gün gerçekleşen Dragan Solak’ın eğitimi sayesinde, genç arkadaşlarımızla simultane yapma fırsatı buldum. Çok güzel simultane oldu. Çok güzel dersler oldu. Çok güzel satranç konuları ile kendimizi geliştirdik. Bunun her zaman burada Burhaniye’de olmasını istiyoruz” dedi.

Dragan Solak’a teşekkür eden, Satranç Kulübü Başkanı Dr.Birgi Tuna’da,” Burhaniye satranç Kulübü olarak bu gün burada GM Dragan Solak ile birlikte bir Hafta Sonu Okulu açtık. Bundan sonra olabildiğince sık bir şekilde hafta sonları satranç severlere. satranç sporcularına eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Şu anda, okullar arası müsabakalar yakın bir tarih de var. O yüzden okullu sporcuların daha yoğun ilgi gösterdiklerini görüyoruz. Önümüzdeki turnuvalara göre, ilginin değişik kesimlerde artacağını umuyoruz. Teknik direktörümüz GM Dragan Solak, gerçekten büyük bir usta olarak sadece deneyimlerini ve bilgisini değil dostluğunu da paylaşıyor. Biz kendisine minnettarız. Burhaniye’ye geldiği zamandan beri Burhaniye de satranç oldukça gelişti” dedi.

İlçeden büyük şampiyonların çıkacağını anlaktan Dragan Solak da,” Birkaç sene boyunca Burhaniye de turnuvalar kamplar var. Dr. Birgi Tuna, satranç faaliyetlerini düzenlemeye başladı.

Burhaniye’de iyi çocuklar var. Türkiye’deki turnuvalarda güzel savaşıyorlar. Böyle devam ederse şampiyonlar yakında gelmeye başlar” dedi.

Kaynak: İHA