Silopispor Sahasında Galip

1960 Silopispor, bu sezon ilk kez oynadığı sahasında ağırladığı Ağrı Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti.

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden 1960 Silopispor’un iç saha özlemi sona erdi. Sezon başından bu yana maçlarını güvenlik nedeniyle Siirt’te yapan 1960 Silopispor, bu hafta kendi evinde Ağrı Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı ev sahibi ekip, ilk yarıda 1-0 geriye düşmesine rağmen, 2-1 kazandı.

1960 Silopispor 2. Başkanı Ahmet Kaçmaz, “Sezon başından beridir ilk defa sahamızda oynuyoruz. Erteleme maçı olduğu için eksik oyuncular ile çıktık. 5 as oyuncumuzdan yoksun oynadık. Yine de maça çok iyi başladık. Talihsiz bir gol yedik. Yalnız ikinci yarı telafisini yaparak kazanmasını bildik. Çok mutluyuz. Sezon başından beri bölgesel amatör liginde mücadele etmemize rağmen bölgemizde yaşanan olaylardan dolayı sahamızda hiç oynayamadık. Bu ilk maçımızdı inşallah bundan sonraki maçlarımızda da burada oynayıp kazanacağız. Burada oynamamız da bize en büyük desteği veren Vali yardımcımız Ali Arıkan’a çok çok teşekkür ediyoruz. Bugün maça ilgi çok büyüktü. Sağ olsunlar hiçbir taşkınlık bir kötü tezahürat yapılamadan maçı sona erdirdik ve kazandık. Yaşanan olaylar bu sokağa çıkma yasakları sebebiyle halkta bir gerginlik vardı. Bu maç vesilesi ile inşallah bu gerginlikler, bu olumsuz hava bir nebze olsun dağılacaktır” dedi.

Yıllar sonra Silopi’de güzel bir ortam ve seyirci ile maç yaptıklarını anlatan Ağrı Gençlerbirliği yöneticilerinden Erol Yıldırım ise, “Silopi halkına, emniyet güçlerimize hepsine çok teşekkür ederiz. Güzel karşılandık, güzel ağırlandık. Keşke bütün takımlar böyle olsa. Tekrar Silopi halkına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA