Palandöken'de Hafta Sonu Yoğunluğu

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de hafta sonunu fırsat bilerek yurt içi ve yurt dışından gelenler karın tadını çıkardı Kayak sezonunun mart ayı sonuna kadar süreceği merkezde Türkiye Kayak Şampiyonası da gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de, yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini çıkartıyor.

Kar kalınlığının 75 santimetre olduğu Palandöken Kayak Merkezi'nde, kayak sezonu mart ayı sonuna kadar sürecek.

Hafta sonunu fırsat bilerek yurt içi ve yurt dışından gelen vatandaşlar da, kayak merkezine akın etti. Pistlerde kızak, kayak, snowboard yaparak kayak yapan misafirler, keyifli anlar yaşadı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde faaliyet gösteren bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken'de kayak sezonunu yoğun geçirdiklerini söyledi.

Diğer kayak merkezlerinde kar problemi yaşandığını dile getiren Akca, 'Palandöken'de böyle bir problem yok. Kayakseverler özellikle hafta sonu olması nedeniyle pistlerimizi doldurdular. Palandöken'deki otellerimiz yüzde 100 dolu. Mart ayının sonuna kadar kayak severler Palandöken'de kayak yapma imkanı bulacaklar. Türkiye Kayak Şampiyonası mart ayında Palandöken'de yapılacak. Bunun için gerekli rezervasyonlar yapıldı' diye konuştu.

Kaynak: AA