Beşiktaş, Gerede'de 20 Yıllığına Otel Kiraladı

Beşiktaş Kulübü, Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan bir oteli 20 yıllığına kiraladı.

Gerede Belediyesi'ne ait 157 yatak kapasiteli 3 yıldızlı otelin kiralanması için Gerede Belediyesi meclis salonunda ihale yapıldı.

İhaleye tek katılan Beşiktaş Kulübü, futbol takımlarının kamp yaptığı 2 antrenman sahası, kayak pisti, teleski ve kafeteryası bulunan oteli aylık 15 bin 500 lira kira karşılığında 20 yıllığına kiraladı.

İhale şartnamesine göre kulüp, 1987'de hizmete açılan otelin tesislerin yenileme, tamirat ve restorasyon çalışmalarını da yapacak.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihaleyi kazanan firmanın şartname kapsamında oteli yenileyeceğini söyledi.

Belediyenin teknik personeli tarafından belirlenen eksikliklerin kulüp tarafından tamamlanacağını ifade eden Allar, 'Otelde yaklaşık 2,5 ile 3 milyon arasında bir tadilat çalışması yapılacak. Bu kapsamda otelin dış mantolaması yapılacak, çatısı yenilenecek. Yangından korunma sistemleri, ısıtma sistemleri ve doğalgaz dönüşümü yapılacak. Giriş, resepsiyon, lobi ve merdivenleri değiştirilecek, içme ve kullanma suyu tesisatları ile aydınlatma ve armatürleri yenilenecek' diye konuştu.

Allar, kanun gereği ihalenin gerçekleştirileceğini daha önceden ilan etmelerine karşın sadece Beşiktaş Kulübü'nün ihaleye katıldığını da aktardı.

Kaynak: AA