Dünya Şampiyonu, Türk Antrenörü Tercih Etti

Dünyanın en iyi boksörleri arasında gösterilen ve yıllardan beridir dünya şampiyonluk kemerini elinde bulunduran Bosna Asıllı Marco Huck, (Muamer Hukic) cumartesi günü gerçekleştirilecek olan dünya şampiyonluk maçı için Türk antrenörle çalışmayı tercih etti.

Alman televizyon devi RTL tarafından tüm dünyaya canlı olarak servis edilecek bu önemli karşılaşma için nefesler tutulurken, tüm dünyada heyecanla maçı beklemeye koyuldu. Eski boksörlerden Varol Vekiloğlu, geçtiğimiz yıl boksu bırakıp ringlere veda ettikten sonra antrenör olarak çalışmalara başlamıştı. Dünyanın en iyi boksörlerinden Bosnalı Müslüman boksör Muamer Hukic, ringlerdeki adı Marco Hukic’in kendisiyle çalışmayı tercih ettiğini belirterek, "Kendisi benim teknik ve taktik açıdan daha iyi eğitim vereceğimi düşünerek tercih etmiş. Benim çalıştırma sistemimi de çok beğendiğini belirterek benimle dünya şampiyonluğuna çıkmak istediğini söyledi ben de memnuniyetle kabul ettim. Antrenmanlarda çok uyumlu, söylediklerimi de çok iyi uyguluyor. Şu ana kadar çok iyi gitti ve herhangi bir sorun yaşamadık" dedi.

HUKIC: "TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM"

Dünyanın yıllardır zirvesinde duran başarılı Müslüman sporcu Muamer Hukic, Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiğini belirterek, "Ben tatil döneminde sürekli olarak Türkiye’ye giderim. Antalya ve diğer bölgeleri çok seviyorum ve Türkiye tam bir tatil cenneti, ayrıca tüm arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum orayı. Müslüman ülkeleri arasında en ileri İslam’ı yaşayan Türkiye’ye dinimizi temsil etmesi açısından da hayranlık duyuyorum" şeklinde konuştu.

"OSMANLI TORUNUYUM"

Muammer Hukiç, İstanbul’da akrabaları olduğunu belirterek, "Türkiye’de şampiyonluk maçımın yapılmasını çok istiyorum, Türkler benim kardeşlerim, kendileri bana Almanya’daki tüm maçlarımda destek veriyorlar. Türk insanını çok seviyorum. Ayrıca Sancak Bölgesi de Türkiye hayranı. Ben kendimi Osmanlı torunu olarak görüyor ve öyle hissediyorum” sözlerini sarf etti.

Eski ünlü basketbolcu Mirsad Türkcan ile iyi arkadaş olan Dünya Boks Şampiyonu Muammer Hukic geçtiğimiz sene vefat eden Sinan Şamil San ve Selçuk Şahin ile de çok iyi arkadaş olduğunu sözlerine ekledi.

Profesyonel boks yazarı Vedat Alyaz ise Muamer Hukic’i 15 yıldan beri tanıdığını hatta rahmetli Sinan Şamil Sam ile yaptığı sparring dövüşlerinin resimlerini bolca çektiğini belirterek, "Muammer Hukic o dönemler Türk müziğini çok severlerdi ve benim arabama bindiklerinde hep Türk müziği açmamı isterlerdi. Tabi o dönemler dünya şampiyonu değillerdi ancak sonradan çok başarıl oldular" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA