Moskova'da UEFA Avrupa Ligi Heyecanı

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Fenerbahçe'yi ağırlayacak Rusya'nın başkenti Moskova'da maçın heyecanı yaşanıyor Başkentin diğer takımlarının taraftarları da Fenerbahçe karşısında Lokomotiv Moskova'ya destek verecek Ülkenin en önemli futbol takımlarının yer aldığı ve yaklaşık 12 milyon nüfusa sahip şehirde, 2018 FIFA Dünya Kupası'nın heyecanı da şimdiden başladı.

Rusya'nın en önemli spor şehri olarak kabul edilen başkent Moskova'da, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Lokomotiv Moskova ile Fenerbahçe arasında oynanacak son 32 turu rövanş maçının heyecanı yaşanıyor.

Ülkenin en önemli futbol takımlarının bulunduğu ve yaklaşık 12 milyon nüfusa sahip şehirde futbol önemli bir yer tutuyor. Moskova'daki futbol takımları arasında, Avrupa kupalarında bu sezon sadece Lokomotiv Moskova yoluna devam ediyor. Bu yüzden Moskovalı taraftarlar için maçın önemi daha da artıyor.

Başkentteki diğer futbol takımlarının taraftarlarının da Fenerbahçe karşısında ilk maçı 2-0 kaybeden Lokomotiv Moskova'ya destek vereceği öğrenildi. Maçın biletleri 700 ila 15 bin ruble arasında (30 ila 600 lira) değişirken, Lokomotiv Moskova taraftarlarının maça ilgi gösterdiği belirtildi. Moskovalı diğer futbolseverlerin de Lokomotiv Moskova'ya destek vermek için biletlere yoğun talepte bulunduğu bildirildi.

Bu arada, karşılaşmanın oynanacağı Lokomotiv Stadı'nın çeşitli yerlerine aralarında Fenerbahçeli Luis Nani'nin de yer aldığı fotoğraflar asılarak, futbolseverler maça davet edildi.

- Şampiyonluklara Moskova damgası

Bu yıl 24. sezonu oynanan Rusya Futbol Ligi'nde, bugüne kadar 16 şampiyonluğu başkent Moskova takımları elde etti.

Moskova takımlarının dışında Zenit (4), Rubin Kazan (2) ve Alania şampiyonluk ipini göğüsledi.

Futbol dışındaki branşların da ana merkezi olan Moskova'da en önemli futbol takımları, ikinci isimlerini şehirden alan CSKA, Spartak, Dinamo ve Lokomotiv olarak dikkati çekiyor. Fenerbahçe'nin rakibi Lokomotiv Moskova ise 2002 ve 2004'te şampiyonluk sevinci yaşadı.

Öte yandan şehrin merkezi olarak ülkenin batısında bulunan Kızıl Meydan ön plana çıkıyor. Çok fazla tarihi müzenin yer aldığı meydanda, Kremlin Sarayı da bulunuyor. Hükümet binalarının da yer aldığı bu bölgeyi çok fazla turist ziyaret ediyor.

Moskova ayrıca, dünyanın en eski ve en büyük metro ağlarından birine sahip. Şehrin hemen hemen her tarafına ulaşan ve 12 hattı bulunan metro, her gün milyonlarca insanın ulaşımını sağlıyor. Metro istasyonları mimari yapılarıyla dikkati çekerken, hattın en ilginç özelliği ise anons sistemi. Durakların anonsunu yapan kişi erkek ise trenin yönü Moskova'nın merkezine, kadın ise merkezden dışarı doğru gidiyor anlamı taşımaktadır.

- 2018 Dünya Kupası heyecanı

2018 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ve tarihinin en önemli ikinci spor organizasyonunu düzenleyecek Rusya'da, turnuvanın heyecanı şimdiden yaşanmaya başlandı.

Moskova, daha önce 1980 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın yanı sıra Avrupa Basketbol Şampiyonası, Dünya Voleybol Şampiyonası, Dünya Güreş Şampiyonası, Dünya Atletizm Şampiyonası ve UEFA Şampiyonlar Ligi finali gibi birçok gözde uluslararası organizasyona imza attı.

Dünya Kupası'ndaki en önemli şehir ise başkent Moskova olacak. Toplam 11 şehirde düzenlenecek kupaya, Moskova 2 stadıyla ev sahipliği yapacak.

Moskova'da bulunan ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin de düzenlendiği 90 bin kapasiteye çıkartılacak Luzhniki Stadı ile 47 bin kişilik Spartak Stadı'nda Dünya Kupası maçları oynanacak. Ayrıca Moskova'daki Luzhniki Stadı, Dünya Kupası'nı kazanacak takımı belirleyecek finale ev sahipliğinde de bulunacak.

- Kışın futbol yok

Rusya'da sert geçen kış ayları nedeniyle futbola ara veriliyor.

Aralık ayının başında ara verilen lig, martın ilk haftasına kadar oynanmıyor. Rusya'da kış aylarında hava genelde 0 derecenin altında olurken hava sıcaklığı -30'lara kadar düşüyor. Bu yüzden Rusya'da kışın futbol oynamak bir hayli zorlaşıyor.

Kaynak: AA