Hasan Baysaler Mezarı Başında Anıldı

Adana’da birçok branşta sporcu, antrenör ve yönetici olarak önemli katkıları bulunan merhum Hasan Baysaler, ölümünün 7. yılında mezarı başında, ailesi, sporcu ve yönetici dostları tarafından anıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Eski Şube Müdürü, Hentbol Milli Takımı ve kazandığı başarılarla bir dönem İstanbul takımlarının korkulu rüyası olan Çukobirlikspor’un uzun yıllar antrenörlüğünü yapan Kazım Tekin, Karataş yolu üzerinde Doğankent Mahallesi’nde bulunan aile kabristanında Merhum Hasan Baysaler ile ilgili yaptığı konuşmada, Baysaler’in sporun her alanında yararlı çalışmalar yaptığını, yerinin doldurulamayacağını söyledi.



Hasan Baysaler’in iyi sporcu ve yönetici olduğu gibi, hayırsever ve himayesindeki çalışanlara nezaketli davranışıyla da çok sevildiğini hatırlatan Kazım Tekin, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Hasan Baysaler’in Adana ve Türk sporuna yaptığı katkılar asla unutulamaz. Hasan Baysaler, sporculuk dönemlerinde özellikle başta halter olmak üzere, yüzme, judo ve diğer branşlarla yakından ilgilendi. Milli takımlarda uzun yıllar sporcu, antrenör, Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyeliği görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Uluslararası Halter Hakemi olarak yurtdışında görevler aldı. Çukobirlikspor Kurucu Üyesi olan Hasan Baysaler ile dostluğumuz çok eskilere dayanır. Ancak, Çukobirlikspor’un hentbolda zirveye çıktığı en iyi dönemlerinde uzun yıllar kader birliği yaptık. Spor sevdalısı Hasan Baysaler’den çok şey öğrendim. Birbirimize her zaman nezaketli ve saygılı olduk. Hasan Baysaler, gerçekten özel bir insandı. Adana’ya gelen konuk ekiplerin sporcuları, yönetici hatta hakemler bile hayranlık duyardı. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun, ruhu şad olsun.”

Kaynak: İHA