'Kuaförler Milli Takımı' İstanbul Seçmeleri Yapıldı

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Karakaş: 'Biz 20162017 saç modeli trendlerini, milli ekip coşkusuyla yurtiçi ve yurtdışına sunmak istiyoruz. Dünya saç modeli trendlerinde söz sahibi olmak istiyoruz'

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından organize edilen 'Kuaförler Milli Takımı' İstanbul seçmeleri, sona erdi.

Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde 2 gün süren elemelerin ilk gününde erkek, ikinci gününde ise kadın kuaförler yarıştı.

Milli takıma girebilmek için mücadele eden berber ve kuaförler, otuzar dakikalık zaman dilimi içerisinde sergiledikleri performansla 5 kişilik jüriden tam puan almaya çalıştı.

Dereceye giren kuaförler, 26-28 Nisan'da Ankara'da yapılacak finale katılmaya hak kazandı.

Dünya birinciliği unvanı bulunan kuaför Arif Şenyüz de yarışmacılara deneyimlerini anlattı.

Yaklaşık 50 yıldır işin içinde olduğunu aktaran Şenyüz, 'Fransa’da ve pek çok yerde ülkemizi temsil ettim. Bizde süre bu kadar uzun değildi. 7 dakikada 3 model çıkarıyorduk. Ben bu işe aşığım. İstanbul’da pek çok yerde hocalık da yaptım. İşimi aşkla yaptım. Bu sahnelere çıkmaktan korkmayın, çıkın ve yarışın' dedi.

Seçmeler hakkında AA muhabirine açıklama yapan Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, dünya çapında en iyi kuaför ve berberlerin Türklerden oluştuğunu söyledi.

Elemeleri geçerek Ankara’ya gidecek yarışmacılardan başarılı olanların milli takıma seçileceğini ve bu yarışmacıların Türkiye'yi yurt dışında temsil edeceğini söyleyen Karakaş, 'Biz 2016-2017 saç modeli trendlerini milli ekip coşkusuyla yurtiçi ve yurtdışına sunmak istiyoruz. Dünya saç modeli trendlerinde söz sahibi olmak istiyoruz. Uzun bir maratondan çıktık. Türk kuaför, berber ve güzellik uzmanı meslektaşlarımız, gerçekten de kendilerini çok geliştirmişler. Biz inanıyoruz ki daha da geliştirecekler. Finalde yarışacak 160 arkadaşımız var. Yarışmaların sonunda yedişer kişilik takımlar kurulacak. Bu takımlarda erkek berberler ve bayan kuaförler olacak' diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenler, Ankara'daki final elemelerine katılacak ve burada da dereceye girenler 5 bin lira ödülün sahibi olacak. Elemelere katılan tüm yarışmacılara da sertifika verilecek.

Kaynak: AA