Kadın Judocular Olimpiyat Vizesi Peşinde

Milli judocular Ebru Şahin ve Ayşe Saadet Arca 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp altın madalya almayı hedefliyor Judo Kadın Milli Takım Antrenörü Çakıroğlu:''İki sporcumuzun da olimpiyat yolunda şanslarını yüksek görüyorum. İnşallah önümüzdeki müsabakalardan da puan alarak olimpiyat vizesini alacaklar'' Ebru Şahin:''Ülkemi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya kazanmak istiyorum''

HAKAN ŞAHİN - Milli judocular Ebru Şahin ve Ayşe Saadet Arca 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılıp altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Galatasaray Kulübü sporcusu milli judocu Ebru Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 yıldır bu sporu yaptığını ve çok sevdiğini söyledi.

Türkiye'de ve Avrupa'da katıldığı müsabakalarda çok sayıda madalya kazandığını anlatan Ebru, en büyük hedefinin Rio Olimpiyatları olduğunu vurguladı.

Olimpiyatlara katılmak için çeşitli turnuvalara katılarak puanlar aldığını anlatan Ebru Şahin, ''Olimpiyatlara gitmek için dünya sıralamasında ilk 16'ya kalmak gerekiyor. Ben de şu anda 15'inci sıradayım. Önümüzde önemli müsabakalar var. Onlardan da puanlar elde edip olimpiyat vizesi almak amacındayım. Olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya kazanmak istiyorum' dedi.

Milli sporcu Ayşe Saadet Arca ise olimpiyat vizesi almak için çok çalıştığını kaydetti.

Olimpiyat vizesini imkansız olarak görmediğini ifade eden Ayşe Saadet Arca, ''19 yıldır judo yapıyorum. Türkiye'de ve Avrupa'da katıldığım müsabakalarda bir çok kez şampiyon oldum, çok sayıda madalya kazandım. Benim için en önemlisi olimpiyatlara katılmak olacak. Olimpiyatları imkansız olarak görmüyorum. Yeter ki vazgeçmeden çalışalım'' diye konuştu.

- ''İki sporcumuzun da olimpiyat yolunda şanslarını yüksek''

Judo Bayan Milli Takım Antrenörü Ercan Çakıroğlu, en büyük hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu, en az 5 sporcu ile olimpiyatlara katılmayı hedeflediklerini vurguladı.

Olimpiyatlara gidebilmek için sporcuların kendi kilolarında önemli müsabakalara katıldığını anlatan Çakıroğlu, ''Sporcularımız iki yıl boyunca yaklaşık 40 müsabaka sonunda kendi kilolarında dünya sıralamasında ilk 16'ya girebilirlerse olimpiyatlara girme hakkı kazanıyor. En büyük hedefimiz Rio Olimpiyatları. Ebru Şahin ve Ayşe Saadet Arca olimpiyat vizesine çok yaklaştı diyebiliriz. İki sporcumuzun da olimpiyat yolunda şanslarını yüksek görüyorum. İnşallah önümüzdeki müsabakalardan da puan alarak olimpiyat vizesini alacaklar'' diye görüş belirtti.

Edirne'deki kampta çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çakıroğlu, ilk ciddi sınavlarını 25 Mart'ta Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Grand Prix'de vereceklerini vurguladı.

Kaynak: AA