Beşiktaş'ta Gomez'in Golleri 3 Puanın Habercisi

Siyahbeyazlı ekip, Alman futbolcunun Süper Lig'de gol attığı 12 maçın 11'ini kazanırken, sadece bir müsabakadan beraberlikle ayrıldı Ligde 16 golü bulunan Gomez, fileleri 6 kez daha havalandırması durumunda Beşiktaş'ın 2000'li yıllardaki en skorer futbolcusu olacak.

Beşiktaş, Alman futbolcusu Mario Gomez'in Spor Toto Süper Lig'de gol attığı 12 maçın 11'ini kazanırken, sadece bir karşılaşmada berabere kaldı.

Siyah-beyazlı ekibin sezon öncesi İtalya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Fiorentina'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Gomez, Süper Lig'de şu ana kadar gösterdiği performansla takımına katkı sağladı.

Beşiktaş formasıyla ligde şu ana kadar oynanan tüm maçlarda görev yapan Alman santrfor, bu müsabakaların 12'sinde fileleri havalandırmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu mücadelelerde 11 galibiyet elde etti, sadece bir kez berabere kalarak puan kaybetti.

- Gomez'in gol attığı maçlarda 34 puan

Beşiktaş, Mario Gomez'in gol attığı maçlarda 34 puan topladı.

Siyah-beyazlı formayla ilk gollerini 4. haftadaki Medipol Başakşehir karşılaşmasında kaydeden 30 yaşındaki futbolcu, takımının kazandığı Fenerbahçe, Eskişehirspor, Antalyaspor, Medicana Sivasspor, Kayserispor, Galatasaray, Osmanlıspor, Torku Konyaspor, Gaziantepspor ve Gençlerbirliği mücadelelerinde de gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş, Gomez'in gol attığı maçlarda sadece Kasımpaşa'ya puan kaybederken, ligin 10. haftasında oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona erdi.

- 2000'li yılların en skoreri olmaya aday

Mario Gomez, Süper Lig'de şu ana kadar gösterdiği performansı gelecek maçlara taşıması durumunda, Beşiktaş'ın 2000'li yıllardaki en skorer futbolcusu olacak.

Ligde 16 golü bulunan Alman oyuncu, kalan 13 karşılaşmada 6 kez daha fileleri havalandırması durumunda 2000-2001'de Ahmet Dursun'un, 2001-2002'de ise İlhan Mansız'ın yirmi birer gollük lig performanslarını geride bırakacak.

Gomez ayrıca, 3 gol daha kaydetmesi halinde Demba Ba'nın 2014-2015'te, Pascal Nouma'nın da 2000-2001'deki 18 gollük performanslarını geçerek Beşiktaş'ın Süper Lig'de bir sezonda en çok gol kaydeden yabancı futbolcu unvanını eline geçirecek.

- Beşiktaş'ın gol kralı özlemine son verebilir

Mario Gomez, Süper Lig'deki gol krallığı yarışında da avantajlı durumda bulunuyor.

Beşiktaş'ın ligde bir maçı eksik olmasına rağmen Gomez, 21 karşılaşmada attığı 16 golle krallık yarışında en yakın takipçisi Antalyasporlu Samuel Eto'o'nun 2 gol önünde yer alıyor.

Ligde 13 sezondur gol kralı çıkartamayan siyah-beyazlı ekipte bu unvanı kazanan son isim, İlhan Mansız olmuştu. İlhan Mansız, 2001-2002'de kaydettiği 21 golle krallığı Galatasaraylı Arif Erdem'le paylaşmıştı.

Kaynak: AA