Salonları Sığınmacılara Tahsis Edilen Minikler Kumsalda Antrenman Yaptı

İzmir’in Dikili ilçesinde yakalanan ve kentteki spor salonunda bekletilen onlarca sığınmacı, sporcuların antrenman çalışmalarını olumsuz etkilerken, bazı minik sporcular çalışmalarını plajda titreyerek yaptı.

Ülkelerindeki iç savaştan uzaklaşan ve Dikili ilçesi açıklarından kaçak yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışırken yakalanan onlarca göçmen, Dikili Kapalı Spor Salonu’nda ağırlanıyor. Hasta sığınmacıların tedavisi de spor salonunda yapılırken, bu durum kentteki sporcuların antrenman çalışmalarının aksamasına neden oldu. Bazı maçlar da, göçmenlerin salonda olması nedeniyle iptal edildi. Sürekli olarak göçmenlerin spor salonuna getirilmesi nedeniyle antrenmanlarını yapamayan sporcular duruma isyan etti. Aylardır antrenman yapmakta zorluk çektiklerini ve antrenman eksikleri bulunduğunu ifade eden sporcular ve aileleri ise bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

SPORCULAR KUMSALDA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Konuyla ilgili sıkıntılarını anlatan Lodos Spor Yönetim Kurulu Üyesi ve Antrenörü Murat Solmaz (34), salonun dolu olması nedeniyle çalışmalarına kumsalda devam ettirdiklerini belirtti.

Solmaz, "Biz Dikili Lodos Spor Kız Voleybol Takımı olarak liglere hazırlanıyoruz. Ligleri devam eden ekiplerimiz de var; ancak ilçemizin geçtiğimiz aylarda da olduğu gibi bir sorunu var. Midilli’ye geçmek isteyen Suriyeli mülteciler spor salonuna konuluyor. Bu nedenle sadece biz değil, diğer Dikili kulüpleri de mağdur olmuş durumda. Biz de bu soruna çare olarak kumsalda çalışmayı seçtik. Antrenmanlarımız ve çalışmalarımız çok sık aksıyor. Gelen göçmenlerin buraya konulmasının, salondan gittiklerinde ilaçlama ve temizlik yapılmasına rağmen sağlık riski taşığını da düşünüyorum. Çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.

ARGUN: "ÇOCUKLARIMIZDA PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ GÖRMEYE BAŞLADIK"

Dikili Güneş Spor Hentbol Kulüp Başkanı Psikolojik Danışman Bekir Argun da, antrenman yapamadıklarını dile getirerek, "Uzun zamandan beri düzenli olarak antrenman yapamıyoruz. Ligde yapılan maçlarda gün geçtikçe çocuklarımızda performans düşüklüğü görmeye başladık. Kısacası antrenman eksikliğimiz var. Çocuklarımız spor yapamıyor; ancak ben daha önemli başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Maalesef gelişim çağındaki çocuklarımız mültecilik kavramı ile tanıştılar" diye konuştu.

Takımın antrenörü Muhlis İlter ise antrenmanlarını Can Rüştü Tüfekçioğlu İlköğretim Okulu bahçesinde betonda yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.



VELİLER DE DURUMA TEPKİLİ

Öte yandan, yaşanan duruma veliler de tepki gösterdi. 12 yaşındaki kızının Lodos Spor Voleybol Takımı’nda oynadığını anlatan Şerife Kuzan (35), "Mülteci arkadaşlarımızın kapalı spor salonuna konulmasından dolayı çocuklarımız antrenman yapamıyor. Kızımın yarın maçı var. 15-20 gündür burada kumsalda antrenman yapıyorlar. Sağlıklı bir ortam yok. Suriyeli mülteciler için başka bir yer ayarlanmasını istiyoruz" dedi.

Takım arkadaşları adına konuşan Lodos Takımı sporcuları Zerda Deniz (13), Ece Sabun (13), Meltem Semercioğlu (13), Nazlı Hancıoğlu ise terleyip üşüdüklerini ve soğuk havalarda kumsalda antrenman yaptıklarını dile getirdi.

ŞUBAT AYINDA 3 BİN GÖÇMEN YAKALANDI

Öte yandan Dikili ilçesinde, son bir ay içerisinde 3 bini aşkın göçmenin yakalandığı öğrenildi. İşlemleri tamamlanan göçmenler, İzmir Yabancılar Şubesi’ne gönderildi.

Kaynak: İHA