Türkiye'de Bir İlk Açıklaması 'Mobil Buz Pisti'

Türkiye’de ilk kez halka açık bir meydanda Zeytinburnu’nda kurulan mobil buz pistinde Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı, Gümüş Patenler Buz Hokeyi Takımı ile mücadele etti. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da takip etti.

Zeytinburnu Meydanı’nda kurulu mobil buz pistinde gerçekleşen Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı, Gümüş Patenler Buz Hokeyi Takımı ile karşı karşıya geldi. Organizasyona Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın ve sporseverler katıldı.

Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı, madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak amacıyla kuruldu ve geçtiğimiz sene Süper Lig şampiyonu ve aynı sene içinde Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde grup ikincisi oldu.

MURAT AYDIN: "ÇEVRE PROJESİ, SOSYAL PROJEYE DÖNÜŞTÜ"

Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı’nın 2009 yılında kurulduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Özgürlük parkı içinde buz pisti kurduk. Buz pistinin güvenliği ile ilgili problem yaşamaya başladık. Bazı gençler güvenliğini tehdit ediyordu. Arkadaşlarımız bana geldi, ’Başkanımız sıkıntı var. Emniyet tedbirlerini arttırın" diye. Sorunu emniyet müdür ile görüştük ama bir türlü çözümünü bulamadık. Bu problemli gençlere buradaki güvenlikten sizler sorumlusunuz. Böylece güvenlik problemini çözmüş olduk. Bu gençler amacı olmayan kişilerdi. Bir kısmı bağımlılık madde kullanan kişilerdi. Onların yapısına uygun olarak buz hokeyini keşfettik. 2010 yıllarının başında ilk takımımızı kurduk. Hiç unutmam Bölgesel Amatör Lig’de Koç Üniversitesi ile yapılan maçta 30-40 sayılar atılıyor. Devre arasında soyunma odasına indim. Arkadaşlar ne olur 1 sayı atın galip sizi geleceksiniz demiştim. Burada gençlerimiz antrenman yapmayı, bir arada olmayı öğrendiler. Gençlerimiz bir çoğu kötü alışkanlıklardan kurtuldular. Yabancı gençlerle bir araya getirdi. Sonrasında birincilik, Süper Lig, Süper Lig’de şampiyonluk ve Türkiye’ye bu spor branşında en üst düzey başarıları yaşattılar."

Bugün burada Süper Lig karşılaşması yapılacak. Açık alanda, mobil olarak yapılıyor. Bu pist uluslararası standartlara uygun. Çevre projesi, sosyal projeye dönüştü. Zeytinburnu’nda popüler bir spor haline getirdi. Türkiye’de futboldan sonra en çok seyirci çekecek branş buz hokeyi olacak. Bizim yapımıza uygun heyecanlı, aksiyonlu, hareketli bir spor. Kamu kurumlarının tesisler için destek vermesi lazım. Buz pistlerinde 24 saat spor yapılacak bir alan inşa edilmiş oluyor.

Bizim takımımız sportif başarı olarak Sırbistan şampiyonu gitti Sırbistan’da yendi. İsrail şampiyonunu yendi grup ikincisi oldu. Seneye belki daha büyük başarılar elde edilecek. Sportif başarının yanında dağdan koparılması, sokaktan koparılması anlamlı bir iş. Bu yönüyle güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum."

BARIŞ COŞKUN: "BUZ HOKEYİ TÜRKLERE UYGUN BİR SPOR"

Kurulduğundan beri takımda olduğunu belirten Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı oyuncusu Barış Coşkun, "Çok heyecanlıyız. Kendi buz pistimiz var. Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı olarak bu pist gelenek hale gelir. 5-6 tane olimpik buz pistinin açılıyor. Buz hokeyi gelişmekte olan bir spor. Şu an 30 takımı kulüp oldu. İstanbul’da 10-12 özel kulüp var. Bize tam uygun bir spor. Savaşçı, Türk milletine uygun bir spor. Darbeye dayalı bir spor. Kavga edersin, bire bir oluyor. İkinci karışmaz. İlginin artacağına eminiz" dedi.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: "GENÇLERİMİZİN KENDİLERİNİ TOPLUM İÇİN OLMALARI İÇİN BU TİP DESTEKLERİ VERMELİYİZ"

Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Buradaki tüm gençlerimize farklı bir spor branşını kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Gençlerimizin sporla beraber hem topluma entegre olması hem de farklı olumsuzluklara uzak durmak için verebileceği desteği iyi anlamış belediye başkanımızın yaptığı çalışmalar bizi mutlu ediyor. Genç kardeşlerimiz inşallah buz hokeyi maçının güzelliklerini gösterecekler. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde farklı yerlerinde mücadele veren gençlerimizin kendilerini toplum katılmaları için bu tip destekleri vermeliyiz. Vatan, millet uğruna canını ortaya koyan şehitlerimizin aziz hatırasını da bu gençlerimizin topluma birer faydalı birey olmaları noktasında en büyük beklentileridir diye düşünüyorum. Sporun, kardeşliğin olarak en büyük ilaç olacağını düşünüyorum. Bu anlamda bizim de verebileceğimiz en büyük destek, Türkiye’ye yaymak, Türkiye’ye farklı bölgelere tesisler kazandırmak" diye konuştu.

Kaynak: İHA