Roma, Real Madrid'den Çekinmiyor

Roma Teknik Direktörü Spalletti:'Bu maçın favorisi yok. Şanslar eşit'

İtalyan ekibi Roma'nın teknik direktörü Luciano Spalletti, İspanya temsilcisi Real Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın yapacakları maçta iki takım için de şansların eşit olduğunu söyledi.

Roma'nın Trigoria'daki tesislerinde düzenlenen basın toplantısına katılan deneyimli teknik adam Spalletti, 2008'de İspanyol ekibi yine aynı kupada ve aynı turda iki maçta da 2-1'lik skorla yendiklerini anımsatarak, 'Bu maçın favorisi yok. Turu geçmek için yüzde 50 şansımız var. Roma, 2008'de zaten test edildi. Sonuçlar üreten bir sistemi vardı. Bugün de kendi kalitesini artırma yolunda ilerleyen bir takım var. Şimdi bunu doğrulamamız gerekir ki bu maç bunu anlamak, doğru yolda mıyız görmek için en iyi imkan' diye konuştu.

Antrenörleri zorlayan şeylerden birinin seçim yapmak olduğunu, sahaya en iyi 11'i çıkarmaya çalışacağını belirten Spalletti, İspanyol ekibin 10 kez Şampiyonlar Ligi'ni kazandığını hatırlatıp maçın kolay geçmeyeceğini dile getirdi.

İtalyan ekibin teknik direktörü, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo için de ek bir önlem düşünmeyeceğini ifade ederek, 'Ronaldo, dünyadaki güçlü oyunculardan biri. Sürekliliği olan, fark yaratabilecek bir isim. Güçlü, hızlı, gol atıyor, tam anlamıyla modern bir oyuncu. Onu 3 oyuncumla kafeslemeyeceğim ama kim onun bölgesinde oynayacaksa onunla aynı seviyede olma imkanına sahip' şeklinde konuştu.

Spalletti, Roma'nın orta sahadaki deneyimli oyuncusu ve ikinci kaptanı Daniele De Rossi'nin de sakatlığının geçtiğini ve yarınki maçın kadrosunda yer alacağını ifade etti.

Bu arada Real Madrid karşılaşması için başkente gelen Roma kafilesi, akşam saatlerinde maçın oynanacağı Olimpiyat Stadı'nda son antrenmanını yapacak. Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane da akşam saatlerinde statta bir basın toplantısı düzenleyecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu mücadelesinde Roma-Real Madrid karşılaşması, yarın TSİ 21.45'te başlayacak.

Kaynak: AA