Enrique, Eski Kulübü Sporting Gijon'a Karşı

Barcelona Teknik Direktörü Enrique:'Ölene kadar Sporting Gijonluyum ama profesyonel biriyim ve takımımın kazanmasını istiyorum'.

Gijon doğumlu Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, futbolculuk kariyerine başladığı Sporting Gijon ile yarın oynayacakları maça ilişkin 'Ölene kadar Sporting Gijonluyum ama profesyonel biriyim ve takımımın kazanmasını istiyorum' dedi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Barcelona ile Sporting Gijon takımları arasında ertelenen 16. hafta maçı, yarın oynanacak. Deplasmanda Sporting Gijon'a karşı mücadele edecek Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique, düzenlediği basın toplantısında, 'Ölene kadar Sporting Gijonluyum ama profesyonel biriyim ve benim takımımın kazanmasını istiyorum' diyerek, yarınki maçın kendisi için çok özel olduğunu söyledi.

Gijon doğumlu ve futbolculuk kariyerine Sporting Gijon'da başlayan Enrique, 'Yüzde 100 Gijonluyum ama uzun zamandır dışarıda yaşıyorum. Gijon'un benim için anlamı büyük. Ailem orada yaşıyor, orası benim evim ama iş başka. Ayrıca Sporting Gijon Teknik Direktörü Abelardo ile birlikte okula gittik. Birçok şey paylaştık. Hayatımda çok önemli yeri olan biri' ifadelerini kullandı.

İspanyol teknik adam, Barcelona'nın yakaladığı 30 maçlık rekor yenilmezlik serisinin hatırlatılması üzerine ise '100 maç daha devam etmesini isterim ancak bir yerde bitecekse bu El Molinon (Sporting Gijon'un stadı) olmalı' diye esprili bir cevap verdi.

Bu arada La Liga'da geride kalan 24 hafta sonunda lider olan Barcelona, Sporting Gijon'u yenmesi halinde puan farkını, 2. sıradaki Atletico Madrid ile 6, 3. sıradaki Real Madrid ile de 7'ye çıkaracak.

Öte yandan Barcelona'nın 18 kişilik maç kadrosunda Jordi Alba ve Sergi Roberto'nun olmaması dikkati çekti. Enrique, bu iki futbolcunun herhangi bir sakatlığı olmadığını, dinlendirildiklerini söyledi. Kadroda bulunan Arda Turan'ın, yarınki maçta ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Sporting Gijon-Barcelona maçı TSİ 19.30'da başlayacak.

Kaynak: AA