Zeytinburnu'nda 'Liseler Arası Spor Turnuvası' Başladı

Gençleri spora teşvik etmek amacıyla Zeytinburnu’nda hayata geçirilen Liseler arası Spor Turnuvası başladı. Üç farkı kategoride yüzlerce yeni nesil sporcunun katıldığı müsabakalar voleybol maçıyla başladı.

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık işbirliğiyle düzenlenen ‘Liseler Arası Spor Turnuvası’ Adile Mermerci Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle başladı.

Futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere üç ayrı branşta yapılacak turnuvaya ilçede eğitim gören lise düzeyinde 530’u erkek ve 224’ü kız olmak üzere toplam 754 sporcu katıldı.

Sporla ilgilenen gençlerin desteklenerek alanlarında profesyonelleşmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılan turnuvanın ilk ayağı voleybol müsabakalarıyla başladı.

“YENİ SPORCULARIN KEŞFEDİLMESİNİ SAĞLIYORUZ”

Gençlerin erken yaşlardan itibaren spora yönlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu “Zeytinburnu Gençlik Merkezi olarak yaptığımız ve ortaya koyduğumuz projelerle gençlerimizin yaşam kalitesini arttırmak, onları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmek sağlıklı nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamak en büyük hedeflerimiz. Bu bağlamda liseler arası voleybol, basketbol ve futbol turnuvası düzenledik. Bu organizasyonlarla turnuvalarla gençlerimizi spora yönlendirmek centilmenlik aşılamak ilgi alanlarını genişletmek amacıyla bu organizasyonları yapıyoruz. Önümüzdeki yıllardan itibaren de inşallah bireysel sporları da buna dahil ederek orta okullar arasında bu spor organizasyonu yapmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin spora alakası bizi çok memnun ediyor. Bu yılki turnuvalarda toplam yaklaşık 750 gençle birlikte olacağız. Bu organizasyonlarla gençler bir araya geliyor kaynaşıyor yeni yeni arkadaşlıklar ediniyor ve yeni sporcular keşfedilmesine de neden olabiliyor. Biz bu manada çok mutluyuz” dedi.

“SPOR TURNUVALARINI İLKOKUL DÜZEYİNE İNDİRMEK LAZIM”

Turnuvanın açılış törenine Türkiye Bayan Milli Takım Teknik Direktörü Ferhat Akbaş da katıldı.

Açılış maçını izleyen Ferhat Akbaş ise “Ben böyle bir turnuvanın düzenlenmesi adına çok mutluyum. Çünkü bu yerlerden çıkıyor profesyonel oyuncular, bu yerlerden antrenörler hakemlerimiz çıkıyor. O yüzden böyle turnuvaların çok daha fazla olması lazım. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü bende eski günlerime dönmüş oluyorum. Bu başlangıç gibi diyelim ama buradaki lise turnuvası, bunu daha küçük yaşlara ilkokul düzeyine indirmek lazım. Bu işi daha alevlendirir diyeyim. Çünkü lise spor açısından biraz geç bir yaş çocuklarının vücutlarının oturduğu bir yaş bunu ilkokullara kadar indirmenin başlangıcı tabi ki buradan geçiyor. Yaşı küçültmek daha önemli” şeklinde konuştu.

Voleybol müsabakalarıyla başlayan turnuva 15 Nisan’da basketbol ve futbol maçlarının tamamlanması ve şampiyon takımların ödüllerini almasıyla sona erecek.

Kaynak: İHA