Kobe'nin Son All-Star Maçı, Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı

Son kez oynadığı AllStar maçının bitimine bir dakika kala kenara alınan yıldız basketbolcu Kobe Bryant'ın vedası, NBA'in Facebook hesabında yayınlandıktan kısa süre sonra 1 milyon izlenme sayısını ulaştı LaVine ile Gordon arasında büyük çekişmeye sahne olan smaç yarışmasının final turu sırasında, dakikada 50 bin tweet atıldı.

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) yaşayan efsanesi olarak kabul edilen Kobe Bryant'ın son kez boy gösterdiği 65. All-Star maçı, sosyal medyanın gündemini fazlaca meşgul etti.

Sezon sonunda NBA kariyerini noktalayacak 37 yaşındaki Bryant, Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen 65. NBA All-Star maçı öncesi, 1980'li yıllara damga vuran ünlü basketbolcu Magic Johnson tarafından sahaya davet edildi. Seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Bryant, gösteri karşılaşmasının bitimine 1 dakika 6 saniye kala kenara alınırken de duygusal anlar yaşandı.

Ligdeki 20. sezonunu geçiren Kobe'nin, diğer oyuncularla kucaklaştığı ve tribünleri selamladığı unutulmaz anlar, NBA'in Facebook hesabında yayımlandıktan kısa süre sonra 1 milyon izlenme sayısına ulaştı.

Çoğu kişi tarafından tarihin en iyi basketbolcusu gösterilen Michael Jordan, yaptığı açıklamada, Bryant'ın basketbolu istediği seviyede bıraktığını ve bütün övgüleri hak ettiğini ifade etti. Jordan'ın, Bryant hakkındaki yorumları ise Facebook'ta 1 milyon barajına yaklaştı. Ayrıca NBA'in resmi Twitter hesabında '#KobeBryant' hashtagi, 'en çok konuşulan konu' oldu.

Bryant, NBA takımları ve oyuncuları tarafından da sosyal medyada mesaj yağmuruna tutuldu.

Detroit Pistons, Golden State Warriors, Houston Rockets, Los Angeles Clippers ve Sacremento Kings, Bryant'a saygılarını Twitter üzerinden sunarken, Cleveland Cavaliers oyuncusu LeBron James, Kobe Bryant'ın All-Star maçına vedasına ilişkin 'Hem acı hem de tatlı bir deneyimdi. Her şeyi tamamıyla hak etti' yorumunu yaptı.

New York Knicks takımından Carmelo Anthony, 'All-Star'ın Kobe Bryant'ı uğurlamak için harika bir yol olduğunu' ifade ederken, Bryant'ın Los Angeles Lakers'dan eski takım arkadaşı Pau Gasol, Bryant'la vedalaşma hakkında 'Harika bir gece. Böyle anılara sahip olduğum için çok mutluyum' ifadelerini kullandı.

NBA'deki 20 yıllık kariyeri boyunca 18 defa arka arkaya All-Star seçilen Bryant'ın, Facebook'ta 20,7 milyon takipçisi bulunuyor. Twitter'da 8,7 milyon, Instagram'da ise 5,2 milyon kişi Bryant'ı takip ediyor.

- Smaç yarışması çok konuşuldu

NBA All-Star Hafta Sonu'nun diğer etkinlikleri de sosyal medyada geniş yankı buldu.

Etkinliğin 2. gününde düzenlenen smaç yarışmasının finalinde karşılaşan Minnesota Timberwolves'tan Zach LaVine ile Orlando Magic'ten Aaron Gordon'ın mücadelesi, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

ABD yayın haklarının TNT televizyonunda olduğu yarışmanın, LaVine ile Gordon'ın karşılaştığı final turu, 15 dakika boyunca ülkedeki kablolu televizyon abonelerinin ortalama 7 milyonu tarafından izlendi. Ayrıca NBA'in resmi Facebook hesabındaki videolar, bir gün içinde 15 milyondan fazla kez görüntülendi.

İki genç oyuncunun da atletik yetenekleri ve yaratıcılıklarıyla izleyenleri şaşkına çevirdikleri yarışma, bir gün içinde NBA'in sosyal medya platformlarındaki hesaplarından 100 milyondan fazla izleyiciye ulaştı.

215 ülkede yayınlanan NBA All-Star Hafta Sonu'nun merakla beklenen etkinliklerinden smaç yarışmasının final turu sırasında, dakikada 50 bin tweet atıldı.

Sosyal medyadaki basketbolseverlerin azımsanmayacak kısmı, Gordon'ın smaç yarışmasını kazanması gerektiğini ve üst üste 2. şampiyonluğunu elde eden LaVine'in zaferini, 'soygunculuk' olarak niteledi.

Birçok basketbolsever de All-Star maçının en değerli oyuncusunun (MVP) 31 sayı atan Russell Westbrook değil, 41 sayı kaydeden Paul George olması gerektiğini savundu.

Kaynak: AA