'Ertuğrul 1890' Filmi Gölbaşı'nda Gösterildi

Japonya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Katsumata: 'Ertuğrul 1890 filmi dünyada başka örneğinin bulunmadığı zor ve özel ilişkilerimizi anlatmaktadır'.

Japonya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Takahiko Katsumata, 'Ertuğrul 1890 filmi dünyada başka örneğinin bulunmadığı zor ve özel ilişkilerimizi anlatmaktadır' dedi.

'Ertuğrul 1890' filminin Gölbaşı'nda Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki gösterimine katılan Katsumata, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık ikinci memleketi olduğu için kendisini 'yüzde elli Türk' hissettiğini söyledi.

Türklerin Japonlar'a gösterdiği misafirperverlikten dolayı 33 yıldır Türkiye'de rahatça yaşadığını kaydeden Katsumata, şöyle konuştu:

'Türk ve Japonlar'ın dostluğunda sizlerin ünlü sanatçınız, daha doğrusu bizlerin büyük kahramanı Barış Manço ve Japonya ve Güney Kore'de yapılmış 2002 Dünya Kupası'nda milli takımınızın en yakışıklı oyuncusu İlhan Mansız'ın katkısı büyüktür. Aslında bu güzel ilişkilerimiz daha derine ve daha eskiye 125 yıl önce meydana gelen Ertuğrul Firkateyni kazasına dayanmaktadır'

Katsumata, 'Ertuğrul 1890' filminin iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirdiğini belirterek, 'Japon-Türk ortak yapımı Ertuğrul 1890 filmi Türk-Japon bağlarımızı anlatır. 'İyi dost, kara günde belli olur' atasözünde olduğu gibi biz karşılaştığımız zorluklarda birbirimize hep yardım ederek dostluğumuzu pekiştirmişiz. Ertuğrul 1890 filmi dünyada başka örneğinin bulunmadığı zor ve özel ilişkilerimizi anlatmaktadır' diye konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da filmin anlamlı bir dostluk hikayesi olduğunu belirterek, 'Film iki ülke arasındaki ticaret, siyaset ve dostluğun pekiştiği bir film oldu. İki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi için biz de Gölbaşı olarak az da olsa bir katkı sağlamak istedik' dedi.

Konuşmaların ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay, Katsumata'ya çeşitli hediyeler verirken Katsumata da Duruay'a rozet taktı.

Kaynak: AA