Bülent Yavuz Açıklaması 'Ligimizde Karşılıklı Saygı Ve Sevgi Beklemek Hayalcilik Olur '

Zeytinburnu’nda düzenlenen Spor Söyleşileri’nin konuğu Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Bülent Yavuz oldu. Eski hakem, Gençlerin Türk futbolundaki hakem hatalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nin düzenlediği Spor Söyleşileri’nin konuğu Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Bülent Yavuz oldu. Milli formayı da terleten Beşiktaş’ın efsane futbolcularından Ali Gültiken’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye gençlerin ilgisi yoğun oldu. Türk futbolunun masaya yatırıldığı programda zaman zaman gündeme gelen hakem hataları ele alındı. Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi keyifli anlara sahne olurken, Türk futbolunun duayen isimleri gençlerin sorularını da yanıtladı.

‘ŞAMPİYONLUKTAN UZAKLAŞANLAR MAZERET OLARAK HAKEMİ BULUYOR’

Türkiye’deki hakemlerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Bülent Yavuz ,‘Ben kendimi bildim bileli hakem hataları var. Her sezon hakem hataları oldu. Her sezon da başta 3 büyükler sonra 4 büyükler olmak üzere bütün kulüp yöneticileri, teknik direktörler hep bağırdılar, çağırdılar. Hakemlere bütün ağır eleştirileri getirdiler. Aradan 35 yıl geçti değişen bir şey yok. Bu futbolun pastası çok büyük kremalı çok taze bir yiyen bir daha yemek için elli takla atıyor. Bu açıdan bu pastanın karşılığı 34 haftada gelecek olan şampiyonluktur. Aslan payı şampiyonundur. Şampiyon olabilmek için her takım büyük paralar harcıyor, takımlar kuruyor ve mücadele başlıyor. Hedeften yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayan takımlar mazeret olarak hakemi buluyorlar. Hakemin üzerinden gidiyorlar. Türkiye çok zor bir ülke. Ligimiz de son derece agresif yani karşılıklı saygı ve sevgiyi beklemek hayalcilik olur. Çünkü hayatımda gittiğim maçlarda yüzüme, ’sen Türkiye’nin en iyi hakemisin’ diyenler maç bittikten sonra televizyona, ’ya bu hakem nereden gelmiş kardeşim bunun hakemlikle alakası yok lisansını iptal edeceksin’ diyor" dedi.

Kaynak: İHA