NBA Smaç Yarışmasını Yine Lavine Kazandı

Minnesota Timberwolves'un oyun kurucusu Zach LaVine, AllStar tarihinin en çekişmeli smaç yarışmalarından biri olarak gösterilen müsabakada galip gelerek üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star Hafta Sonu organizasyonunun ikinci gününde düzenlenen smaç yarışmasını, Minnesota Timberwolves'tan Zach LaVine kazandı.

Kanada'nın Toronto kentine düzenlenen etkinlikte, unvanını korumak için sahaya çıkan LaVine, Orlando Magic'ten Aaron Gordon, Denver Nuggets'tan Will Barton ve Detroit Pistons'tan Andre Drummond ile mücadele etti.

Büyük çekişmeye sahne olan yarışmanın finalinde Aaron Gordon ile karşılaşan 20 yaşındaki LaVine, 5 jüri üyesinden 4 kez arka arkaya 50 tam puan aldı ve bir kez daha smaç şampiyonu oldu.

Orlando Magic takımının maskotu 'Stuff'tan yardım alarak akrobatik smaçlar yapan Gordon, gelecek sene davet edilmesi durumunda yarışmaya tekrar katılabileceğini söyledi.

LaVine, ilk gün düzenlenen 'Yükselen Yıldızlar' maçının da en değerli oyuncusu (MVP) seçilmişti.

- 3 sayı yarışmasını Thompson kazandı

Gecenin bir diğer etkinliği olan 3 sayı yarışmasını, Golden State Warriors takımının oyun kurucusu Klay Thompson ilk sırada bitirdi.

Thompson, final müsabakasında takım arkadaşı ve geçen senenin şampiyonu Stephen Curry'nin 23 sayısına 27 sayı ile karşılık vererek bu ödülü kariyerinde ilk defa elde etti.

Gecenin ilk müsabakası olan yetenek yarışması da büyük çekişmeye sahne oldu. Yarışmanın final turunda, geçen sene NBA draftında birinci sıradan seçilen Minnesota Timberwolves forveti Karl-Anthony Towns, Boston Celtics'in oyun kurucusu Isaiah Thomas'ı yendi.

- Adam Silver'dan Kobe Bryant'a teşekkür

Smaç, 3 sayı ve yetenek yarışmalarından önce düzenlenen basın toplantısında konuşan NBA Başkanı Adam Silver, sezon sonunda emekli olacak ve pazar gecesi son all-star maçına çıkacak olan Kobe Bryant'a basketbola katkılarından dolayı teşekkür etti.

Silver, NBA'e geldiği ilk günden beri izlediği Bryant'ın, gelmiş geçmiş en iyi basketbol oyuncularından biri olduğuna inandığını belirterek, efsanevi oyuncunun NBA'in dünya genelinde yaygınlaşmasında da büyük rol oynadığını kaydetti.

NBA All-Star Hafta Sonu'nun Kuzey Amerika dışında başka bir kıtada düzenlenmesi hakkında bir soruyu yanıtlayan Silver, bunun bir gün gerçekleşmesini arzu ettiklerini ancak gelecek 4 yıl için uzak bir ihtimal olduğunu söyledi.

Böyle bir durumun gündemlerine gelmesi halinde Asya pazarının uzak bir ihtimal olduğunu ifade eden Silver, yakınlığı ve NBA oyuncularının seyahati açısından, Avrupa kıtasının daha kolay bir seçenek olabileceğini dile getirdi.

NBA All-Star Hafta Sonu organizasyonunun son gününde, Doğu ile Batı karmasının karşı karşıya geleceği 65. All-Star maçı oynanacak.

Kaynak: AA