1907 Fenerbahçeliler Derneği, Mustafa Koç'u Kabri Başında Ziyaret Etti

1907 Fenerbahçe Derneği Kurucu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Zincirlikuyu’da bulunan Koç Aile Kabristanı’nda, 1907 Fenerbahçe Derneği üyeleri ve kalabalık bir topluluk tarafından ziyaret edildi.

Ziyarete, derneğin kuruluş sürecinde kurucu başkanlık görevini üstlenen Mustafa V. Koç’la birlikte önemli katkılar sunarak emek sarf eden kurucu üyeler, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç ve yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, 1907 UNİFEB Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği mensuplarının yanı sıra, yüzlerce seveni katıldı.

Saat 11.00’de başlayan ziyarette verilen Kur’an tilavetinin ardından, dernek adına kısa bir konuşma yapan 1907 Fenerbahçe Derneği üyelerinden Selim Ergüder, Mustafa V. Koç’un koyduğu değerler çıtasını koruyarak, bu değerlerin gelecek nesillere kılavuz olmasını sağlamak için çalışacaklarını söyledi.



"SPORDA EN HASSAS OLDUĞU KONU FENERBAHÇE İDİ"

Mustafa Koç’un, sporda en hassas olduğu konunun Fenerbahçe olduğunu söyleyen Selim Ergüder, “Kurucu başkanı olduğu 1907 Fenerbahçe Derneği’ne çok güçlü bir inancı vardı. Fenerbahçe taraftar sevgisi ise son derece derindi. Fenerbahçe ve 1907 aidiyeti çok kuvvetliydi, son derece şeffaf, uyumlu, hesap verebilir ve sürdürülebilir yönetim anlayışını her zaman benimsedi” dedi.

"1907’Yİ DESTEKLEMEYE DEVAM ETTİ"

Koç’un kurucu başkanlığı bıraktıktan sonra yönetim kurullarında tekrar görev alarak, ‘Eski başkanlar yönetim kurulu üyesi olmaz’ ritüelini kırdığına dikkat çeken Ergüder, “1907 Fenerbahçe Derneği’nin kuruluş amaçlarından hiçbir zaman taviz vermeden 1907’yi desteklemeye devam etti. 1907’de başkanlık yaptığı yıllarda son derece özverili, sorun giderici ve uzlaşmacıydı. Muazzam işler yaptı. En önemlisi, bugünkü modern stat ve kompleksinin gerçek sahne arkası düzenleyicisi ve destekçisiydi. İlk kombine satışında, kulüp logosunun tescili ve sporda şirketleşmede öncülük etti. 1907 ile Türk basketbolunda çığır açtı. Sponsorluk uygulamasını ülkemize ilk o getirdi ve yeni mali kaynaklar oluşturdu. Türkiye’de sporda ilk ‘merchandising’ atılımı Fenerium ile onun önderliğinde yapıldı” şeklinde konuştu.

"SADELİK, ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK, HAYATIN EN SOFİSTİKE ŞEKLİDİR"

Ergüder, konuşmasını “Onun için söylenecek çok şey var ve ebediyete kadar söylenmeye devam edecek. Mustafa’nın hayat felsefesinde çok temel bir değer vardır: ‘Sadelik, alçak gönüllülük, hayatın en sofistike şeklidir’ derdi her zaman. İşte bu yüzden o, tevazunun yanında incelik ve sadenin yanında görkemdi. Hiçbir şeye sığmaz bu fani insanın yaptıkları ama ona açılmış cennetin tüm kapıları. Mekanın cennet olsun sevgili kardeşim” diyerek tamamladı.

Konuşmanın ardından Mustafa V. Koç ile beraber Ali Y. Koç’u çocuk yaşta Fenerbahçeli yapan ailenin emektarı Kamer Kaya 12 numaralı Fenerbahçe formasını Mustafa V. Koç’un kabrine bıraktı. Ziyaretçiler ellerinde karanfilleriyle Mustafa V. Koç’un kabri başında dualar ederek sevenleri, ailesi ve yakınlarına taziye mesajlarını ilettiler.

Kaynak: İHA