Teniste TOHM Oyuncuları Yarı Finalde

Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi oyuncuları Selin Övünç ve Cem Ertürk, Bolivya'daki ITF Gençler Turnuvası'nda yarı finale yükseldi.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nden (TOHM) yetişen Selin Övünç ve Cem Ertürk, Bolivya'daki ITF Gençler Turnuvası'nda yarı finale çıktı.

TTF'den yapılan açıklamaya göre, Güney Amerika ülkesi Bolivya'nın La Paz kentinde yapılan Grade 2 ITF Gençler Turnuvası'na katılan milli raketler, teklerde yarı finale kalmayı başardı.

Condor De Plata toprak kort turnuvasına, 7 numaralı seribaşı olarak katılan 15 yaşındaki Selin, sırasıyla Kolombiyalı ve Şilili rakiplerini eledikten sonra Ekvadorlu Camila Romero karşısında, setlerde geriden gelip galibiyete uzanmasını bildi. Turnuvanın 3 numarası Romero'yu 6-7, 6-3, 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup eden Selin, yarı finalde 1 numara Japon Yuki Naito ile eşleşti.

Bir önceki turda dünya gençler 55 numarası Japon Yuta Shimizu'yu saf dışı bırakan 17 yaşındaki Cem Ertürk ise Kolombiyalı 8 numara Sergio Luis Hernandez Ramirez'i 6-7, 6-2, 7-6'lık setlerle 2-1 geçti. Cem, yarı finalde Meksikalı Jorge Nunez ile karşılaşacak.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, iki sporcuyu da kutlayarak, TOHM projesinin Türk tenisine büyük katkı sağladığını, yakın gelecekte milli tenisçilerin olimpiyatlarda boy göstereceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA