Badminton Çeyrek Final Müsabakaları Bilecik'te Başladı

Bilecik’in ev sahipliği yaptığı 2015-2016 sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Projesi kapsamındaki Badminton Çeyrek Final müsabakaları başladı.

Bilecik Kapalı Spor Salonu’nda başlayan müsabakalarda, 13 ayrı ilden 12 erkek takımı ve 12 bayan takımı olmak üzerek toplam 24 takım sporcuları ter dökecek. Müsabakalara katılacak olan takımların; erkeklerde, İstanbul Avrupa, Yalova, İstanbul Anadolu, Kocaeli, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Manisa, Eskişehir, İzmir, Muğla, bayanlarda ise Bursa, İstanbul Anadolu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul Avrupa, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, Manisa, İzmir, Kütahya ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcular olduğu belirtildi.

“ANADOLU YILDIZLAR LİGİ 11 BRANŞ 81 İL VE 25 BİN SPORCUNUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR”

Bilecik Kapalı Spor Salonu’nda müsabakalar öncesi yapılan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdür Aslan Yıldız, kuruluş ve kurtuluşun simge şehri Şeyh Edebali’nin diyarı Ertuğrul Gazi’nin sancağı olan Bilecik’te misafir olarak gelen takımları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Yıldız, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması. Tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri ve amaçları doğrultusunda Anadolu Yıldızlar Ligi oluşturuldu. Anadolu Yıldızlar Ligi 11 Branş 81 il ve 25 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Bilecik olarak da geçen sene ilimizden 5 branşında katılım sağladığımız Anadolu Yıldızlar Ligi’ne bu sene 11 branşın 11’ine de katılım sağlanmıştır. Disiplinli ve azimli çalışmalar sonucunda içinizden çok başarılı sporcular çıkacağına ve bu sporcuların ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıracağına ve istiklal marşımızı tüm dünyaya duyuracağına canı gönülden inanıyorum. Müsabakalar bugün başladı ve 14 Şubat Pazar günü sona erecek” dedi.

Açılış törenine Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın yanı sıra Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve takımların sorumluları katıldı.

Kaynak: İHA