Dünyanın En İyi Snowboard Sporcuları Erciyes'te Yarışacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2016 Kış Olimpiyatları’na talip olduklarını söyledi.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS), Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kayseri Belediyesi tarafından desteklenen, FIS Snowboard Dünya Kupası’nın Kayseri’de gerçekleşecek final etabı için basın toplantısı düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kayseri Develi Kapı’da gerçekleşecek final etabında 120 snowboard sporcusu kıyasıya mücadele edecek.

Türkiye’de spor kültürünün geliştirilmesi adına önemli adımlardan biri olan ve 27 Şubat Cumartesi günü Kayseri’de gerçekleşecek olan  ‘Uluslararası Kayak Federasyonu Snowboard Dünya Kupası Erciyes Etabı’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Radisson Blue  Otel’de gerçekleşen basın toplantısına; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı katıldı.

Basın mensuplarına organizasyon ile ilgili bilgiler aktaran Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “ 2026 Kış Olimpiyatları’na talibiz" dedi.

"ÜLKEMİZİN, ŞEHRİMİZİN TANITIMI İÇİN BU SPORA ÖNEM VERİYORUZ"

Yapılan ev sahipliğinin Kayseri’nin uluslararası platformda tanıtımına önemli etkileri olacağını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Bir işi çok iyi yapabilirsiniz, çok başarılı olabilirsiniz ama yaptığınız işi iyi anlatamıyorsanız yaptığınız iş hiçbir işe yaramaz. Şimdi, biz ülke olarak şehir olarak çok iyi şeyler yapıyoruz ama bunu dünyaya tanıtamıyoruz. İşte bu anlamda bizim Uluslararası Kayak Federasyonu ile yapacağımız dünya kupası, şehrimizi ve ülkemizi anlatma adına çok önemli bir organizasyon. Biz özellikle bunun altını çiziyoruz. Ülkemizi, yumuşak güçle tanıtmanın ana ayaklarından biri bu spordan geçiyor. Biz onun için ziyadesiyle bu spora önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

"İLK DEFA BİR YEREL YÖNETİM BÖYLE DONANIMLI BİR TESİS KURDU"

Yerel bir yönetim tarafından böylesine donanımlı bir kış merkezi yapmanın kolay olmadığını belirterek sözlerine devam eden Başkan Çelik, “Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim, ilk defa bir büyükşehir belediyesi operasyonun tamamını yönetecek bir şirket kuruyor. Tüm altyapıyı kurup hazırlıyor ve para harcıyor. Ondan sonra diyor ki, ben ileride yapılacak şöyle bir olimpiyata talibim. Onun alt basamakları olan uluslararası müsabakaları da aIacağım. Biz kendimize böyle bir hedef koyduk. Onun için geçtiğimiz sene Avrupa Dünya Kupası düzenledik. Organizasyondaki başarımız tescil edildiği için hemen arkasından bu sene Dünya Kupası müsabakaları ile ilgili kabul gördük ve bu sene inşallah onu yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da kış sporları ile ilgili farklı farklı kategorilerde yine uluslar arası organizasyonlara hep talip olacağız. Bununla ilgili şehir olarak hazırız. Altyapı olarak hazırız. Bundan sonra da tanıtımı da arttırarak tüm dostlarımızı tüm Türkiye’deki hemşehrilerimizi uluslararası spor camiasında Kayseri’ye davet ederek bu güzelliği göstereceğiz inşallah” diye konuştu.

"2026 KIŞ OLİMPİYATLARINA TALİBİZ"

2026 Kış Olimpiyatları’na hazırlandıklarını belirten Mustafa Çelik, “Onun için biz böyle bir merkeze bu yatırımları yapıyoruz. Böyle herhangi bir otelin önüne yapılmış turistik bir tesis değil Kayseri’de yapmış olduğumuz tesis. Baştan sona bir kış sporları merkezi olarak planlanmış ve bu konuda en uzman kişiler kimlerse onlardan destek alınmış, öyle yapılmaya başlanmış nihai hedefimiz Kayseri’de bir olimpiyat alabilmek. Biz onun için gayret gösteriyoruz. İnşallah arkamızdaki siyasi gücü de, federasyon’u da, diğer kurumları da alarak biz böyle bir organizasyona talip olduğumuzu da şimdiden duyurmuş oluyoruz” dedi.

"BÜTÜN DÜNYANIN GÖZÜ KAYSERİ’DE OLACAK”

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise “Türkiye’nin dağlarında bir dünya kupası yapmak bir ilk. Bunu yapabilecek güveni, Uluslararası Kayak Federasyonu’na verebilmek. Bizim için büyük bir başarıdır. Çünkü dünya kupası organizasyonunu alabilmek için geçen sene Kayseri Kayseri’de önce bir Avrupa kupası yapmamızı istemişlerdi. Biz Avrupa kupasındaki başarısından sonra Dünya Kupası için müracaat ettiğimizde ve geçen yıl ki başarının üzerine bunu almamız çok zor olmadı. Tabi Dünya Kupası’nı almamız yetmiyor bunu çok iyi yapmamız gerekiyor. Bu ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli. O zaman planlanmamıştı ama bu bir final karşılaşması olacağı için de bütün dünyanın gözü Kayseri’de olacak. Türkiye’de olacak. Kazanan Altın Küre’yi kaldıracak. Hem ülkemizin tanıtımı, ülkemizde kış sporlarının olduğunun tanıtımı açısından çok önemli bir organizasyon” diye konuştu.

"OLİMPİYATLARA TALİP OLABİLMEMİZ İÇİN BU TÜR ORGANİZASYONLARDA VARLIK GÖSTERİYORUZ"

Uluslararası organizasyon yapmadan bir olimpiyata talip olmanın mümkün olmadığını belirten Yarar, sözlerine şöyle devam etti: “ Kaç Dünya Kupası yaptığınız, hatta hatta dünya şampiyonası yapıp yapmadığınız önemli. Biz onun için olimpiyatlara talip olabilmemiz için bu tür organizasyonlarda varlığımızı göstermemiz, kimliğimizi ispat etmemiz gerekiyor. Bu açıdan bu Dünya Kupası bizim için çok önemli. Bu organizasyon 2026 Kış Olimpiyatları açısından bizim için bir mihenk taşı olacak.”

27 Şubat Cumartesi günü Erciyes Develi Kapı’da dünyanın en iyi 20 sporcusunu buluşturacak olan yarış, aynı zamanda kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da belirleyen etap olacak.

Kaynak: İHA