Zidane yönetimindeki Real Madrid rekor peşinde

La Liga'da yarın Deportivo La Coruna maçını kaybetmemesi halinde yenilmezlik serisini 35 maça çıkaracak Real Madrid'de teknik direktör Zinedine Zidane, kulüp tarihine geçecek.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane, takımının yenilmezlik rekorunu geliştirerek kulüp tarihine geçmeyi hedefliyor.

Real Madrid'de 1988-89 sezonunda Hollandalı teknik direktör Leo Beenhaker'a ait 34 maçlık yenilmezlik serisi rekorunu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile 2-2 berabere kalarak hafta içinde egale eden Zidane yönetimindeki Real Madrid, yeni rekor için sahaya çıkacak.

Real Madrid, La Liga'da yarın konuk edeceği Deportivo La Coruna karşısında galibiyet veya beraberlik alması durumunda yenilmezlik serisini 35 maça çıkararak tarihe geçecek. Sene başında Real Madrid'de göreve getirilen 44 yaşındaki Zidane ise eflatun-beyazlı kulüpte teknik direktörlüğünün ilk yılında bir rekora imza atacak.

Zidane yönetimindeki Real Madrid, bugüne kadar oynadığı 50 resmi maçta 38 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Real Madrid, son olarak geçen sezon 6 Nisan 2016'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Almanya'nın Wolfsburg takımına 2-0 yenilmişti.

La Liga kulüpleri arasında yenilmezlik rekoru ise 2015 yılındaki 39 maçlık seri ile Luis Enrique'nin çalıştırdığı Barcelona takımında bulunuyor. İngiltere'de 1977-1978 yıllarında üst üste 40 maç kaybetmeyen Nottingham Forest ile 2011-2012 sezonunda teknik direktör Antonio Conte yönetiminde 43 maç mağlup olmayan İtalya'dan Juventus, İspanyol kulüplerinin önünde bulunuyor.

Avrupa futbol tarihinde yenilmezlik rekoru ise 1980'li yıllarda altın çağını yaşayan ve 106 maç (1986-1989) üst üste kaybetmeyen Romanya'nın Steaua Bükreş takımında bulunuyor.

Kaynak: AA