ÜNİLİG Voleybol Grup Müsabakaları Sona Erdi

Malatya’da 6-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen ÜNİLİG Voleybol Grup müsabakaları sona erdi.

Erkeklerde 4 kızlarda ise 3 takımın yer aldığı müsabakalarda, Dicle Üniversitesi erkek voleybol takımı oynadığı üç maçı kazanarak, grup müsabakalarını şampiyon olarak tamamladı. İlk iki maçta Adıyaman ve Adana Çukurova Üniversitesini 3-0’lık sonuçlarla mağlup eden Dicle Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı, final maçında Elazığ Fırat Üniversitesi ile eşleşti. Büyük çekişmeye sahne olan final maçında Elazığ Fırat Üniversitesini 3-1 mağlup eden Dicle Üniversitesi, grubu birinci olarak tamamladı ve yarı final müsabakalarına katılma hakkını elde etti.

İki gün süren müsabakalarda Dicle Üniversitesi kadınlarda ise büyük bir hüsran yaşadı. İlk maçta Elazığ Fırat Üniversitesi ikinci maçta ise Adıyaman Üniversitesine 3-0’lık sonuçlarla mağlup olan Dicle Üniversitesi, grubu sonuncu tamamladı.

Dicle Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Ercan Tizar, Malatya’da yapılan müsabakalarda çok iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Tizar, “Dicle Üniversitesi erkek takımı olarak Malatya’da çok iyi mücadele ettik. Önümüze çıkan tüm rakipleri mağlup ederek, şampiyon olduk. İlk hedefimize ulaştık. Yeni hedefimiz yarı final müsabakalarıdır. Yarı final müsabakalarında da başarılı olup finallere yükselmek istiyoruz” dedi

Tizar, kendilerine destek olan ve her zaman yanlarında olan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve yönetimime teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA