'Türkiye'ye Örnek Olmak Zorundayız'

Bursaspor Kulübü Başkanı Ay:'(Beşiktaş maçı) Yarın inşallah başarılı sonuç alır geliriz ama alamasak da dünyanın sonu değil. İnşallah yenen taraf biz oluruz' 'Yeşil Bursa'yı üst lige çıkarmak istiyoruz'

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçıyla ilgili, 'Yarın inşallah başarılı sonuç alır geliriz ama alamasak da dünyanın sonu değil. İnşallah yenen taraf biz oluruz.' dedi.

Bursaspor'un Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden pilot takımı Yeşil Bursa'da, Nevzat Dinçbudak'tan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Turhan Şen için Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi.

Törendeki konuşmasında, Süper Lig'de yarın deplasmanda yapacakları Beşiktaş maçına değinen Ay, şunları söyledi:

'Çok önemli maç ama benim şahsi fikrim, neticede, ligdeki 17 takımdan birisi olan Beşiktaş ile oynayacağız. Ben öyle görüyorum. Çocuklar hazırlandılar. Geçen haftaki galibiyet onlara moral verdi. Büyük ihtimalle yarın zevkli bir maç izleyeceğiz. Yenilirsek ilk defa yenilmeyeceğiz, yenersek de ilk defa yenmeyeceğiz. Benim tek arzum, Bursaspor'un taraftarını herkese göstersinler. Taşkınlıklar olmasın. Biz Türkiye'ye örnek olmak zorundayız. Çünkü hakikaten bizim taraftarımız böyle bir taraftar. Yarın inşallah başarılı sonuç alır geliriz ama alamasak da dünyanın sonu değil. İnşallah yenen taraf biz oluruz.'

- 'Yeşil Bursa'yı üst lige çıkarmak istiyoruz'

Başkan Ay, Yeşil Bursa'da teknik konulardaki projenin değiştiğini, Bursaspor akademi takımlarında görev alan antrenörlerin artık burada teknik direktörlük yapacağını belirtti.

Bursaspor akademisinde eğitim alan sporcuların da ilerleyen dönemde önce Yeşil Bursa'da sonra da Bursaspor'un A takımında forma giyeceklerini aktaran Ay, 'Uyumu sağlayabilmek için bu kararı aldık. Çünkü biz artık Yeşil Bursa'yı üst lige çıkarmak istiyoruz. Tüm hocalarımız ile görüştük. Hamza hocamızla da görüştük. Turhan hocamıza başarılar diliyorum. İnşallah başarılı olurlar.' diye konuştu.

Ay, bundan sonra altyapıdan yetişen oyuncuların 'Yeşil Bursa'ya gitmem' söylemlerinin son bulacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Gerekirse takviye yapılacak. Kiraya verdiğimiz bazı oyuncuları geriye çağırabiliriz. Sadece Bandırmaspor'a takılıp kalmayalım. Enes Ata ile de görüşeceğiz. Bursaspor'dan iki futbolcu verebiliriz. Hamza hocamızın ekibi de Yeşil Bursa'ya daha çok eğilecek.'

Yeşil Bursa Kulübü Başkanı Cem Öztürk ise devre arasında takıma mutlaka oyuncu takviyesi yapacaklarını, hedeflerinin bir üst lige çıkmak olduğunu ifade etti.

Yeni teknik direktör Şen de kendisine ve ekibine güvendikleri için Ay ile Öztürk'e teşekkür etti.

Bu arada törene, Bursaspor Kulübü Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan da katıldı.

Kaynak: AA