Hatay'da '15 Temmuz Şehitleri Anısına' Boks Turnuvası

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen ve Türkiye, İran, Katar, Almanya’dan 60 sporcunun katıldığı ‘Uluslararası MKÜ 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvası başladı.

Bayanlar, Yıldızlar ve Tüm Büyükler’den oluşan turnuvada, 13 siklet yer aldığı turnuva öncesinde açıklama yapan Türkiye Boks Federasyonu Organizasyonlar Sorumlusu İsmail Nazlı, turnuvada daha çok ülkeyi ağırlamak istediklerini ancak olimpiyatlar ve yeni yıl hazırlığından dolayı davet edilen birçok ülkenin gelemediğini belirtti.

Nazlı, “İnşallah önümüzdeki yıl daha çok ülkeyi ağırlama şansımız olur. Bu organizasyon hem boksu sevdirmek hem Hatay’ı tanıtmak hem de şehitlerimizi tekrar anmak için çok güzel bir organizasyon oldu” dedi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya da 15 Temmuz şehitlerini saygıyla andıklarını ifade ederek, bu turnuvayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirtti.

Ülkenin bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya göstermek amacıyla böyle bir organizasyonu düzenlediklerini ifade eden Kaya, tüm sporculara başarı diledi.

Turnuva, pazar günü sona erecek.

Kaynak: İHA