'Dünyaya Organizasyon Kabiliyetimizi Gösterdik'

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş:'Dünyada en fazla uluslararası tenis turnuvası düzenleyen ülkelerden biriyiz. Bu alanda İspanya, Fransa, İngiltere'nin önündeyiz. Bunun da semeresini alıyoruz' 'Bu turnuvalar sayesinde her gün uluslararası arenada mücadele eden sporcu sayımız artıyor. Tenisçilerimiz, seyircileri önünde çıktıkları maçlarda puanlarını yükselterek turnuvalara doğrudan ana tablodan katılma şansı elde ediyor'

HÜSEYİN BURAK DEMİRER - Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye'nin en fazla uluslararası turnuva düzenleyen ülkelerden biri olduğunu ve bunun Türk tenisçilere büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

Durmuş, Ankara Tenis Kulübü'nün 19-25 Aralık tarihlerinde ev sahipliği yapacağı TEB Ankara Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın gibi Türkiye'nin son yıllarda düzenlediği uluslararası organizasyonlar ve bunun Türk tenisine etkisi hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

TEB Ankara Kupası'nın, gerek Ankara gerekse Türkiye adına çok kıymetli tenis turnuvalarından biri olduğunu belirten Durmuş, 'Dünyanın birçok ülkesinden sporcunun keyifle geldiği bir turnuva. Bu turnuvalar sayesinde uluslararası arenada mücadele eden sporcu sayımız artıyor. Tenisçilerimiz, seyircileri önünde çıktıkları maçlarda puanlarını yükselterek turnuvalara doğrudan ana tablodan katılma şansı elde ediyor.' ifadelerini kullandı.

Durmuş, İstanbul'un 2011'den 2013'e kadar ev sahipliği yaptığı Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) Finalleri gibi yüksek profilli bir turnuvanın yeniden Türkiye'ye gelip gelmeyeceği sorusuna, 'Neden olmasın? O büyüklükte turnuvalar, hem erkekler hem de kadınlarda yeniden yapılabilir. Dünyaya, ev sahipliği ve organizasyon konusundaki kabiliyetimizi gösterdik. Şimdi de birçok organizasyonun ev sahipliği için bize müracaat ediyorlar.' yanıtını verdi.

Durmuş, 'Dünyada en fazla uluslararası tenis turnuvası düzenleyen ülkelerden biriyiz. Bu alanda İspanya, Fransa, İngiltere'nin önündeyiz. Bunun da semeresini alıyoruz. Dünyanın gözü üstümüzde.' dedi.

- 'Ankara her şeyin en güzelini hak ediyor'

TEB BNP Paribas Yıldızlar Serisi kapsamında, 30 Ekim'de Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliği hatırlatan Durmuş, 'Ankara her şeyin en güzelini hak ediyor. Önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak.' diye konuştu.

Durmuş, toplam 50 bin dolar ödüllü sert kort turnuvası TEB Ankara Kupası hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

'Beş tenisçimiz ana tablodan turnuvaya katılacak. Dünya 159 numarası İpek Soylu, buradaki en iddialı sporcumuz. İpek dışında 4 tane de ümit vadeden sporcumuz, özel davetle ana tabloda mücadele edecek. Elemelerde oynayacak da en az 8 tenisçimiz var. En az 3'ünün ana tabloya katılacağını umuyorum.'

Kaynak: AA