Dünya Güreş Şampiyonası Başlıyor

Macaristan'da yarın başlayacak şampiyona ilk kez olimpiyat yılında gerçekleştirilecek Türkiye'den 6 sporcunun madalya mücadelesi vereceği organizasyonda müsabakalar, olimpiyat dışında kalan sıkletlerde yapılacak Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: '2020 Tokyo'da bu sıkletlerin de olimpiyatlara dahil edilmesini istiyoruz'.

Dünya Güreş Şampiyonası yarın Macaristan'da başlayacak.

Başkent Budapeşte'de iki gün sürecek organizasyonda, Türkiye'den 6 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Dünya Güreş Birliğinin (UWW) aldığı karar gereği şampiyona, ilk kez olimpiyat yılında gerçekleştirilecek. Bu nedenle 2016 Rio Olimpiyatları'na katılan sporcular, Dünya Şampiyonası'nda yer alamayacak.

Serbest, grekoromen ve kadınlar kategorilerindeki müsabakalar, olimpiyat dışında kalan ikişer sıklette yapılacak.

Şampiyonanın ilk gününde serbest stil 61 kiloda Recep Topal, grekoromen stil 71 kiloda Yunus Özel ve kadınlar 55 kiloda Burcu Kebiç, Türkiye adına mindere çıkacak.

Güreş Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan sporcular ve sıkletleri şöyle:

Erkekler grekoromen stil: Yunus Özel (71 kilo), Aslan Atem (80 kilo)

Erkekler serbest stil: Recep Topal (61 kilo), Yakup Gör (70 kilo)

Kadınlar: Burcu Kebiç (55 kilo), Derya Bayhan (60 kilo)

- Aydın: 'Her sporcu olimpiyatı hayal eder'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UWW'nin ilk kez olimpik olmayan sıkletler için böyle bir şampiyona düzenlediğine dikkati çekerek, 'Bu çocuklarımız için bir teselli olacak. Çocuklarımızın moral motivasyonu bozulmamış olacak ancak her sporcunun hedefi olimpiyatta yarışmaktır.' dedi.

Grekoromen, serbest ve kadınlar kategorilerinde söz konusu sıkletlerde sporcuların olimpiyatlarda yer alamamalarının üzüntü verici olduğunu vurgulayan Aydın, '2020 Tokyo'da bu sıkletlerin de olimpiyatlara dahil edilmesini istiyoruz. Bizim ülke olarak hedefimiz, 8 sıkletin tamamında olimpiyatlarda yarışmak. Çocuklarımızın olimpiyatlarda kendilerini denemeleri, orada başarılı olmaları ve madalya almaları. Her sporcu olimpiyatı hayal eder.' diye konuştu.

Dünya Şampiyonası'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Aydın, 'Kadromuz tecrübeli sporculardan oluşuyor. Dolayısıyla başarılı olmak istiyoruz. Sporcularımızdan madalya bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA