Basketbolda Maçın Ardından

Anadolu Efes Başantrenörü Perasovic: 'Zaten maçı kazanması gereken takım bizdik' Barcelona Lassa Başantrenörü Bartzokas: 'Maçı kaybetmemizde çok fazla sebep oldu'.

THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasında sahasında İspanya'nın Barcelona Lassa takımını 72-68 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Velimir Perasovic, çok ciddi ve önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hırvat başantrenör, maçın ilk 35 dakikasında çok iyi basketbol oynadıklarını dile getirerek, 'Sanırım maçın sonuna doğru karşılaşmayı kazanmaktan korktuk. Hakemlerin verdiği bazı yanlış kararlar sonucunda geri koşmada problemler yaşadık. Maçın sonunda her iki takımda kazanabilirdi ve biz kazandık. Zaten bence maçı kazanması gereken takım bizdik.' ifadelerini kullandı.

Perasovic, Cotton'un özel bir sebeple şu an Amerika'da bulunduğunu ve maç içerisinde sakatlık geçiren Cedi Osman'ın durumunun iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

- Barcelona Lassa cephesi

Barcelona Lassa Başantrenörü Georgios Bartzokas, Anadolu Efes'in çok önemli bir galibiyet elde ettiğini ifade etti.

Yunan çalıştırıcı, Anadolu Efes'i galibiyet için tebrik ederek, 'Maalesef bizim maçı kaybetmemizde çok fazla sebep oldu. Maç boyunca sadece 4 tane üç sayılık basket atabildik. Sürekli pas vererek içeriyi zorlamaya çalıştık. Maçın sonuna kadar mücadelemizi sürdürdük. Maçın sonunda ise hiç yapmamamız gereken şeyler yaptık ve mücadeleyi Anadolu Efes kazandı.' değerlendirmesinde bulundu.

Normal bir oyun programları olduğunu ve bunu uygulamaya çalıştıklarını dile getiren Bartzokas, 'Maçı kaybetmemiz için gereken ilginç şeyler oldu. Geri dönmek için birçok reaksiyon gösterdik ama maçın son 35 saniyesinde çok ilginç şeyler oldu ve maçı kaybettik.' diye konuştu.

Kaynak: AA