Osmanlıspor-Zürih Maçından Notlar

Teknik direktör Akçay, son lig maçından farklı olarak ilk 11'de 2 değişiklik yaptı Kolombiya'daki uçak kazasında teknik heyet ve futbolcuların kaybeden Brezilya ekibi Chapecoense için maç öncesinde saygı duruşu yapıldı Osmanlıspor bu maça kadar Avrupa kupasında sahasında hiç maç kaybetmedi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 13. haftada Kardemir Karabükspor ile oynadıkları son lig maçına göre ilk 11'de iki isimi değiştirdi.

Kart cezalısı Musa Çağıran'ın yerine orta sahada Mehmet Güven, sağ bekte ise Muhammed Bayır'ın yerine Vrsajevic forma giydi.

İsviçre temsilcisi, Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay'ın Avrupa kupalarındaki 19 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

Akçay, başkent ekibiyle deplasmanda rakibiyle oynadığı karşılaşmayı 2-1 kaybederek, 20. maçında yenilgi ile tanışmıştı.

- Tribünler

Ev sahibi ekip taraftarları kapalı, maraton ve kale arkasındaki tribünlerden takımlarına destek verdi. Mor-sarılılar, yaklaşık 10 bin kişi ile takımlarını yalnız bırakmadı.

Stat dışında maça gelen taraftarlara Osmanlıspor Kulübü'nün bayrakları dağıtıldı. Taraftarlar karşılaşmayı bu bayraklarla takip etti.

Osmanlı Stadı tribünlerinde yaklaşık 50 kişilik İsviçreli taraftar da yer aldı.

Kolombiya'da düşen uçakta teknik heyet ve futbolcularını kaybeden Brezilya takımı Chapecoense için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşundu bulunuldu.

- Osmanlıspor sahasında yenilgisiz

Osmanlıspor UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon sahasındaki 5 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

Kupada dört karşılaşmayı kazanan mor-sarılı ekip 1 maçında ise berabere kaldı. Başkent ekibi galip geldiği maçlarda rakiplerine gol izni de vermedi.

İsviçre 2. Lig ekibi Zürih, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son 6 maçında galip gelemedi. Bu maçlarda sadece 2 beraberlik elde eden Zürih 4 müsabakada ise sahadan mağlup ayrıldı.

Zürih, bugüne kadar Türk takımları ile 6 kez karşı karşıya geldi. Bu seneki Osmanlıspor maçı da dahil konuk ekip 2'şer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı.

Karşılaşmayı 9 İsviçreli basın mensubu da takip etti.

Kaynak: AA